Tredobbelt gazellevinder fik besøg af Borgmester Pernille Beckmann.

”Vi har aldrig brugt en krone på salg. Vi fokuserer i stedet på at finde den bedste løsning for kunden. Vi er stolte over at være kåret som gazelle tre gange, men det har ikke været et mål i sig selv at vokse. Det vigtigste er, at vores kunder er tilfredse og anbefaler os til andre. Og så skal vi have det sjovt på arbejde”. Sådan bød stifteren af Grafisk Rådgivning Bo Bloch Frederiksen Greves borgmester velkommen.

Der var både the, kaffe og morgenbrød på bordet, da Grafisk Rådgivning lagde hus til et virksomhedsbesøg, hvor borgmester Pernille Beckmann og erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed kiggede forbi for at høre, hvordan det er lykkedes Greve-virksomheden at opnå en Gazelle-titel tre gange. Virksomheden er siden etableringen i 2003 vokset til fem fastansatte, hvoraf tre er partnere. Grafisk Rådgivning fik en omsætning på 14 millioner i 2015. Bo Bloch Frederiksen afslørede, at kunderne gennem årene er kommet til gennem mund-til-øre-metoden og ikke en stor og dyr salgs- og markedsføringsindsats.

– Vi er kundens uafhængige grafiske partner i miljørigtig produktion af tryksager som annoncer, brochurer, visitkort, brevpapir og magasiner. Vi ejer ikke selv produktionsudstyret men hyrer den bedste leverandør ind til den enkelte opgave. Vores kunder er både private virksomheder og offentlige organisationer, og de fleste er beliggende i Storkøbenhavn, men ellers er de meget forskellige, fortæller Bo Bloch Frederiksen, der drømmer om at udvide med flere arbejdspladser på første sal i bygningen, hvor Grafisk Rådgivning holder til og har lager: Vi har en udfordring med lokalplanen, som forhindrer os i at have kontor ovenpå. Vi har svært ved at ekspandere, fordi vi ikke har plads til flere kontorpladser nedenunder. I værste fald kan det betyde, at vi bliver nødt til at flytte, siger Bo Bloch Frederiksen.

Bo Bloch Frederiksen er ellers meget tilfreds med at drive virksomhed i Greve og håber på at kunne blive boende nær Mosede Havn tæt på, hvor han bor privat. Placeringen i Greve tæt på motorvejen passer også kollegerne, der bor i henholdsvis Greve, Solrød og Roskilde.

– Vi sparer en masse tid ved ikke at ligge i kø i myldretiden, fordi vi har arbejdsplads i Greve, og så er det heller ikke så dyrt som at holde til i indre by, og med restauranterne her ved Mosede havn og det nyrenoverede Mosede Fort 1914-1918 har vi fået et godt sted at tage hen med vores forretningsforbindelser, pointerer Bo Bloch Frederiksen.

Borgmester Pernille Beckmann og Erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed forklarede på mødet, at kommunen gerne vil forsøge at hjælpe virksomheden med nogle løsninger.

– I skulle jo gerne blive liggende i kommunen. Vi går meget op i at skabe de bedste rammer for jer og de andre virksomheder i Greve, så I trives. Jo bedre rammer, jo nemmere er det forhåbentlig for jer at skabe vækst og overskud, og jo bedre er det for kommunen. For det betyder, at flere kommer i arbejde, forklarer Pernille Beckmann.

Er ikke sikker på Gazelle-titlen næste år At Grafisk Rådgivning er kåret som en Gazelle betyder, at den er en hurtigt voksende virksomhed, der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Udtrykket udspringer af Dagbladet Børsens årlige gazelleundersøgelse. Grafisk Rådgivning en vækst på 155 procent.

– Vi har lige afleveret en opgave til Vestas og vundet en anden for Syddansk Universitet i et udbud. Til gengæld har vi desværre lige mistet CBS, der har stået for 30 procent af omsætningen, forklarer Bo Bloch Frederiksen og tilføjer: Vi har hidtil klaret os godt, fordi vi har holdt udgifterne nede og sparet en regnskabschef og sekretær, men nu skal vi have mere fokus på salg og ansætte en til det administrative.

Deltag i debatten
Del.