Greve Kommune har modtaget 4,7 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen, og 700 medarbejdere i ældre- og hjemmeplejen skal nu igen på skolebænken.

Risikoen for at udvikle demens stiger med alderen, og da antallet af ældre Greveborgere stiger i de kommende år, vil flere borgere blive ramt af sygdommen.

Derfor er det afgørende, at det stigende antal borgere med demens får den bedste pleje og omsorg. Greve vil som demensvenlig kommune uddanne 700 relevante medarbejdere, ledere og faggrupper, så de lærer, hvordan de arbejder endnu bedre sammen med borgere, der lider af demens.

“Vores borgere med demens skal føle, at de er sig selv – også selvom de er ramt af sygdommen”, siger ældrechef Susanne Ormstrup.

Derfor lærer medarbejderne nu at lade borgernes virkelighed være den vigtigste, også selvom det kan opleves som at være på en rejse til månen.

“Når en ældre kvinde med demens oplever, at hun er tilbage i barndommen og fortæller om virkeligheden fra dengang, så retter vi ikke på hende. I stedet spørger vi ind til det, hun oplever, og vi accepterer, at det er hendes indre univers, som gælder”, fortæller ældrechefen.

Den nye tilgang til ældre borgere med demens betyder, at de bliver mindre vrede og frustrerede. I stedet oplever de, at deres virkelighed er i orden, og de kan glæde sig over deres minder sammen med medarbejderne og med de pårørende. I kompetenceløftet vil der også være fokus på at få et endnu bedre samarbejde med de pårørende, så de klædes på til at kunne forstå deres kære.

Social-og sundhedsassistent Karina Lassen fra Rehabiliteringscentret Hedebo ser frem til at bruge den nye viden i dagligdagen:

“Vi lærer, hvordan vi møder borgeren i den virkelighed, de oplever at være i. Og så er det dejligt at kunne give deres familie den rigtige sparring, når det er svært “.

150 medarbejdere er allerede i gang med uddannelsen, og alle 700 medarbejdere forventes at blive færdige i 2019.

Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.