24 sjællandske foreninger modtager 478.163 kr. fra Nordea-fondens lokalpulje. Blandt de sjællandske modtagere er Frivilligcenter Greve.

Nordea-fonden har netop givet gode nyheder til 24 foreninger i Region Sjælland.

Foreningerne, der tæller alt fra en svæveflyveklub over et haverefugie til en musikforestilling har nemlig fået støtte til præcis den aktivitet, der vil gøre en forskel i deres hverdag og for deres medlemmer.

Blandt foreningerne er Frivilligcenter Greve, der får 20.000 kr. til indkøb af kassecykel, så foreningen kan deltage i flere arrangementer og oplyse om frivillighed.

”Støtten gør, at vi nu kan deltage i events med vores materialer, som borgere efterspørger, og være meget synlige, når vi fx. deltager i Stafet for Livet, der er et arrangement hvor der samles penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Her kommer mange borgere, som også efterspørger frivillighed – enten fordi de selv gerne vil være frivillige, eller fordi de er i en forening, der søger frivillige hjælpere,” siger Hugo Tietze, Centerleder i Frivilligcenter Greve.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet.

”Støtten betyder, at vi med vores synlige tilstedeværelse på markedspladser, til idrætsarrangementer m.v. kan styrke frivilligheden og hermed også fællesskabet, fordi vi i kassecyklen har informationsmaterialer og kontaktoplysninger til fællesskabets relevante parter,” forklarer Hugo Tietze.

25 mio. kr. i Lokalpuljen

Nordea-fonden støtter foreninger og organisationer til fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter, som skaber gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Hvert år uddeler fonden 25 mio. kr. til over 1.400 foreninger.

”Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere foreninger og andre non-profit organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Alle almennyttige foreninger og organisationer kan søge fonden om op til 100.000 kr. i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr., der fx kan gå til foreningsaktiviteter, mindre events, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

Kilde: Nordea-Fonden

 

Deltag i debatten
Del.