20-ÅRIG STUDERENDE FRA TUNE TAGER SABBATÅR FOR AT GIVE DEN GAS I TYSK RALLYTURNERING

Sebastian Magnussen satser i sin tredje sæson på ADAC Opel Rallye Cup

Sebastian Magnussen klar til at udnytte studiepause til fremstød i tysk rallyturnering.

Man skal kravle, før man kan gå, og gå før man kan hoppe, og hoppe, når man kan. Dét sidste gør den 20-årige handelsstuderende, badmintonspiller og rallykører Sebastian Magnussen, Tune, i 2018.

Hans fokus gælder hverken studier eller fjerbolde, men derimod rally. Efter to sæsoner i dansk rallysports ruge-klasser; Micro Rally Cup og Klasse 1 i DM-rally, er bilen fra sidste år solgt og erstattet med en rallytrimmet Opel Adam.
Han har taget et sabbatår for at koncentrere sig om den tyske ADAC Opel Rallye Cup og prøve kræfter med en sværm af andre unge talenter fra nær og fjern.
 TALENTET SKAL UDVIKLES
I 2016 kørte han i en standard Renault Twingo med et andet lokalt rallytalent, Oliver Saust, Viby, som co-driver i Micro Rally Cup, sluttede på en samlet andenplads og blev kåret som Årets Rallytalent. I fjor skiftede han til Klasse 1 og kørte i en ny Renault Twingo RS med skiftende co-drivere, og sluttede atter i Top-3 på en samlet andenplads.
Før han fik sit kørekort blev fritiden brugt på go-kart, fodbold og badminton. Han har spillet i både Tune, Greve og Roskilde, spillet på divisionsniveau og været med til at vinde bronze i DM for hold.
Men her og nu er det rallysporten, som han koncentrerer sig om, når han ikke lige passer sit arbejde i juice- og kaffebaren Joe & the Juice’s ‘s corner på Ro’s Torv i Roskilde.
Magnussen senior har selv været aktiv rallykører, så Sebastians interesse for sporten kommer ikke ud af det blå, og på tærsklen til den tredje sæson føler han sig klar til de udfordringer, der venter i den hurtige, spektakulære og meget jævnbyrdige Opel Rallye Cup.
Den første start bliver i Saarland-Pfalz den 2.-3. marts. Turneringen tæller ialt otte runder, hvoraf de to køres sideløbende med det internationale VM-tællende ADAC Rallye Deutschland.
 AFGØRENDE PRØVETUR
– Helt så stærkt som i Opel Adam Cup går det ikke i hverken Micro Rallye Cup eller DM-klasse 1, men i dem får man til gengæld lært at køre bil, pointerer den unge sjællænder, der blev inspireret til den tyske turnering efter en prøvetur i den Opel Adam, som det vestsjællandske stortalent Jacob Madsen kørte til tops i sidste års opgør og var en hårsbredde fra at vinde.
– Udfordringerne er større i udlandet end herhjemme, hvor der køres færre kilometer rallyprøver, og det er lettere at måle sig i et klassement som Opel Adam Cup, da alle kører i ens biler, så resultaterne afhænger af, hvor god man er til at udnytte bilens potentiale i terrænet, tilføjer Sebastian Magnussen, der i 2012 startede som co-driver hos andre kører og i 2016 satte sig bag rattet i egen bil. Siden er det gået derudad over stok og sten.
 I RALLYSKOLE HOS VM-VETERAN
Han har arbejdet målbevidst på at udvikle køretalentet, og har bl.a. være på rallyskole hos den tidligere norske VM-kører John Haugland, ligesom han suger til sig, hvor han kan hos sportens erfarne folk.

Karsten Isaksen træder til som co-driver for Sebastian Magnussen i ADAC Opel Rallye Cup

– Det afgørende er nu, at jeg sammen med min co-driver får indarbejdet en effektiv rutine, så vi kan yde det optimale i de kommende løb, fastslår Sebastian Magnussen, der ser frem til at samarbejde med den rutinerede Karsten Isaksen, Egtved, som har været co-driver for en række toneangivende danske topnavne.

 Kilde: Morten Dam
Deltag i debatten
Del.