”Vores Kunst” – en ny kunstguide om værker i Lejre

0

LEJRE: Vidste du, at tæt på hvor du bor, kan du se kunstværker af for eksempel Olaf Manske Andersen, Peter Brandes, Ingvar Cronhammer, Jørn Hansen, Søren Schaarup og Povl Søndergaard, se et sommerhus tegnet af Poul Henningsen, og komme tæt på den mark, hvor Bjørn Nørgaard foretog hesteofringen i 1970?
Vidste du, at du på de lokale kirkegårde kan besøge gravstederne for for eksempel forfatteren Martin A. Hansen, maleren Richard Mortensen og musikeren Poul-Henning Ørsted Pedersen?
Med den nye kunstguide i hånden kan du finde frem til 20 udvalgte steder i Lejre Kommune, hvor der står kunstværker i offentlige rum, og hvor der ligger kendte kulturpersoner begravet.
Kunstguiden er gratis og kan fås på bibliotekerne, i de to rådhuse og i flere af de lokale turistattraktioner.
Kunstguiden er udgivet af det kommunale billedkunstråd, der netop er fratrådt, for at gøre plads til det nye billedkunstråd, der skal varetage opgaven 2018-21.
Teksten i guiden er skrevet af medlemmer af Billedkunstrådet, og fotografierne er – bortset fra et par ældre arkivbilleder – alle taget af Palle Bruselius.

Baggrund
Kommunalbestyrelsen besluttede i 2014 at nedsætte et kommunalt Billedkunstråd.
Lejre Billedkunstråd har som formål at fremme billedkunsten lokalt og bidrage til dens alsidighed og kunstneriske udvikling. Billedkunstrådet består af tre lokale kunstnere eller kunstinteresserede, et medlem fra Lejre Kunstforening og et medlem fra Kommunalbestyrelsen.

Deltag i debatten
Del.