Voldeligt hjemmerøveri mod ældre ægtepar

0

Midt- og Vestsjællands Politi modtog fredag nat kl. 03:14 et alarmopkald fra en adresse i Kirke Saaby, hvor et pensionistægtepar på 84 og 75 år havde været udsat for et groft hjemmerøveri.

 

KIRKE SAABY: Politiet har iværksæt at massiv efterforskning, og har indtil videre sammenstykket følgende hændelsesforløb.
Omkring kl. 23:30 brød tre gerningsmænd ind i ægteparrets hjem, hvor de truede sig til familiens dankort. En af gerningsmændene kørte herefter til Hvalsø, hvor han forsøgte at hæve penge på dankortet, mens de øvrige to gerningsmænd blev på gerningsstedet.
Under røveriet ankom to SOSU-assistenter Lejre Kommunes hjemmepleje til stedet for at udføre en plejeopgave. De to SOSU-assistenter blev pacificeret indtil gerningsmændene forlod stedet omkring kl. 03:10. Både ægteparret og de to SOSU-assistenter er sluppet med moderate fysiske skader, men er naturligvis dybt berørte efter hændelsen.
De tre gerningsmænd beskrives som:
A: Mand, mellemøstligt af udseende (brun i huden), 16-18 år, 175-180 cm, spinkel kropsbygning, sort kort hår, iført sort dunjakke. Talte slavisk sprog.
B: Mand, mellemøstlig af udseende (lys i huden), 20-25 år, 180-185 cm, almindelig kropsbygning, sort kort hår, iført sort jakke og mørke bukser. Talte dansk med accent.
C: Mand, mellemøstlig af udseende (brun i huden), 20-25 år, cirka 170 cm, kraftig kropsbygning, sort kort hår, iført beige/lys jakke med hætte, sort tørklæde for ansigtet og sorte handsker. Talte dansk med accent.
Politiet betegner røveriet som værende meget groft, og beder i den anledning beboere og andre, der måtte have set noget mistænkeligt i området, om at rette henvendelse til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114.
Politiet er særligt interesseret i at høre fra personer, der i tidsrummet mellem kl. 23:00 og 03:30 måtte have set mistænkelige/fremmede personer og køretøjer i området omkring Egevej, Magnolievej og Lindevej i Kirke Saaby.
Ligeledes er politiet interesseret i at høre fra borgere, der måtte have gjort observationer omkring Nordeas hæveautomat på Skolevej i Hvalsø i tidsrummet omkring kl. 01:56, ligesom man naturligvis også gerne hører fra borgere, der har set noget på ruten fra Kirke Saaby til Hvalsø – en strækning på cirka seks km.
Politiet er i tæt dialog med Lejre Kommunes hjemmepleje, der har iværksat de nødvendige foranstaltninger i forhold til øvrige plejekrævende ældre i området.

Deltag i debatten
Del.