Vokseværk

0

Der bankes, bores og buldres for tiden i byens Meny-butik, og det vil fortsætte et godt stykke tid endnu, for butikken er ved at blive ombygget efter alle kunstens regler.

Af Palle Bruselius

KIRKE HYLLINGE: Meny-butikken bliver pt. ombygget for et tocifret millionbeløb. Al ombygning foregår indvendigt, for butikkens fysiske areal kan på grund af beliggenheden ikke udvides til flere kvadratmeter. Derfor skal ekstra kvadratmeter findes inden døre.
– Vi får cirka 100 kvadratmeter mere til butikken, fortæller købmand Michael Bjerre Ascanius.
– Al indretning bliver nyskabt med nyt inventar, en helt ny slagterafdeling, nye kasser og elektroniske hylder, så vi kan undgå alle papirpriserne der, fortæller han videre.
– Hensigten er, at kunderne skal have en wauv-oplevelse, når de kommer ind i butikken. Der har været forhindringer undervejs, herunder sygdom, så det er trukket lidt ud, men nu er vi i fuld gang.
Pt. er der to dagligvarebutikker i byen: Meny og Fakta, men REMA 1000s planer om en butik ved landevejen bliver snart realiseret.
– REMA 1000 kommer helt sikkert til at betyde noget, og det skal vi forholde os til.
Jeg kan vælge at gøre det her til byens fødevaremarked, og det er lige det, vi sigter på nu. Jeg har valgt at tage kampen op, og det kræøver at butikken bliver opdateret, hvilket den også trænger til. Der er en masse potentiale, vi kan udnytte, siger Michael Bjerre Ascanius.
Han har tidligere ledet butikker i Københavnsområdet, og der er forskel på by og land, synes han.
– Folk herude har tid til at sludre og få et godt grin sammen. Der er mere ro på.
Michael ser frem til at ombygningen bliver færdig.
– Vi glæder os. Det bliver tre helvedes måneder. Vi er færdige i uge 12, altså til påske. Det her gør vi især for vores faste base af kunder – for byen og oplandet. Hertil er der også sommerhusgæsterne, der naturligvis også får gavn af den nye butik.
– Hvis vi skal udleve vores drømme, så skal vi gøre det nu. Jeg behøver ikke at blive millionær heroppe; det er ikke så vigtigt.
– Vores kunder skal føle, at det er hyggeligt, inspirerende og lækkert at komme her, siger han.
Den officielle åbning vil naturligvis blive fejret med forskellige indslag og gode tilbud.
Kunderne kan følge med i ombygningen af butikken. Michael lægger nemlig jævnligt fotos ud på butikkens Facebook-side. Dermed kan alle interesserede se, hvordan arbejdet skrider frem.

Deltag i debatten
Del.