Underskrifter afleveret

0

Af Palle Bruselius

KIRKE HVALSØ: I sidste bragte vi en artikel om en underskriftsindsamling foretaget i den sydlige del af Kirke Hvalsø, i kvarteret omkring Roskildevej. Underskrifterne blev torsdag afleveret til borgmester Carsten Rasmussen, der fik overrakt underskrifterne, der var lagt i ladet på en stor legetøjslastbil.
Underskrifterne er blevet indsamlet for at støtte kravet om, at Lejre Kommune griber ind over for farten på Roskildevej. Gennem årene er trafikken på Roskildevej steget, blandt andet fordi vejen også er gennemfartsvej for de bilister, der kommer vestfra (Store Merløse, Kirke Eskilstrup, Tingerup, Nyrup, Stenlille etc.). I myldretiden især er pres på mængden af biler, men hele dagen er der tale om en – ifølge initiativgruppen bag underskriftsindsamlingen – temmelig andel af bilisterne der ikke overholder fartbegrænsningen på 50 km/t. Fodgængere, der skal krydse Roskildevej, oplever ofte at bilister ikke respekterer at holde tilbage for dem. Udkørsel fra sidevejene er ofte også forbundet med usikkerhed på grund af farten på Roskildevej.
Carsten Rasmussen gav sig tid til at lytte til de forskellige elementer, som de tre repræsentanter for initiativgruppen lagde frem, og diskuterede forskellige muligheder og scenarier med dem.
Carsten Rasmussen gjorde klart, at sagen skulle behandles af forvaltningen og det politiske udvalg, som den hører under, nemlig Udvalget for Teknik & Miljø.
Han understregede også, at sagsbehandlingen og den politiske behandling ville tage tid. Mange ting skal undersøges og belyses (herunder formentlig foretages trafik- og hastighedsmålinger), så derfor vil et muligt løsningsforeslag højest tænkeligt kunne foreligge om cirka et års tid.

Deltag i debatten
Del.