Trods blæst: Valgplakater allevegne

0

Lørdag kl. 12.00 gik alle partier og kandidater i gang med en velkendt opgave for håbefulde kommunalpolitikere: Ophængning af valgplakater.

 

 

Af Palle Bruselius

 

KOMMUNALVALG 2017: Siden lørdag klokken 12:00 har borgerne kunnet se masser af valgplakater i lygtepæle rundt omkring i Lejre Kommune blandt på Hovedgaden i Hvalsø..
I år var starttidspunktet rykket fra midnat til midt på dagen. Tidligere lød startskuddet kl. 24:00 til opsætning af plakater op til valget, men en lovændring har betydet, at tidspunktet nu er flyttet til kl. 12:00 den fjerde lørdag før valgdagen.
Ændringen af tidspunktet er en del af en lovpakke, som Folketinget vedtog tidligere på året om diverse tilpasninger i forhold til valg.
Plakaterne må hænge på offentlige veje og private fællesveje i perioden lørdag den 28. oktober 2017 kl. 12:00 til otte dage efter valgdagen – altså til den 29. november 2017.
Pilles plakaterne ikke ned inden da, kan kommunen gøre det for de pågældende kandidater, der ikke har været hurtige nok. Det medfører så en regning til de pågældende.
Det diskuteres til stadighed, hvorvidt valgplakaterne har en effekt eller om det blot er en tradition.
En af kandidaterne, Rikke Zwisler Grøndal, der sloges med den stride blæst, mens hun satte sine valgplakater op, mente ikke at vælgerne i større grad skiftede parti på grund af plakaterne.
– Jeg tror mere, at folk måske bliver inspireret til at stemme personligt på en kandidat i det parti, de vælger at støtte.

 

Deltag i debatten
Del.