TRO – Økologisk kirkefestival for 7. gang

0

Oplev Shaka Loveless, Omar Marzouk, Chapper, Sys Bjerre og meget mere til TRO – økologisk kirkefestival, der byder på et stort og varieret program.

SÆBY: Når TRO – økologisk kirkefestival åbner fredag den 31. august er det med et væld af aktiviteter, koncerter og gudstjenester under åben himmel på programmet. Det er syvende år i træk festivalen bliver afholdt, og festivalpladsen ligger igen i år lige nord for Sæby kirke og præstegård, ud mod Hornsherredvej.
Festivalen arrangeres af 10 kirker fra Lejre og Frederikssund kommune. Kirkerne ønsker med festivalen at skabe rammen om et godt og meningsfuldt samvær, hvor der er fokus på glæde og taknemmelighed over naturens skønhed og gaver. Det handler om respekt for mennesker, om medmenneskelighed og om ansvar for den klode, vi lever på og af.

Naturen i farver
Festivalen sætter i år særligt fokus på biodiversitet, eller ”Naturen i farver”. Det gælder om at få glæde ved naturen og lyst til at værne om den ved at opleve dens skønhed, mangfoldighed og rigdom.
Der er derfor arrangeret en vandretur gennem det smukke landskab ved Sæby og Gershøj.
Der vil være mulighed for at være med til at bygge hule på festivalpladsen sammen med professionelle hulebyggere, at lave sit eget insekthotel til at tage med hjem under kyndig vejledning af biolog og naturvejleder Rikke Milbak og at arbejde kreativt med naturens egne materialer i Nanas krea-værksted.
Lørdag morgen er der gudstjeneste efterfulgt af morgenkaffe. Det foregår ved Verdens ende i Vellerup sommerby for enden af Birkebækvej med den smukke udsigt ud over Isefjorden.

Koncerter
Til en god fest hører god musik. Festivalen har derfor igen i år sit eget borgerkor, der blandt andet optræder sammen med Sys Bjerre ved den store festgudstjeneste i Halmkirken søndag den 2. september.
Fredag aften er der jazz på programmet, når Mads Granum kvartet spiller sine egne jazz-kompositioner til kendte salmer og senere ”Jazz på dansk” ved Martin Schack.
Lørdag aften kan den kendte rapper og sangskriver Shaka Loveless opleves i Halmkirken. Søndag formiddag er der show og sjov for hele familien med Chapper lige før den store festgudstjeneste.

Økologisk mad og drikke
På festivalpladsen vil der være boder med økologiske burgere og hotdogs, dessertpandekager, kaffe, the, is, øl fra Hornbeer, wokmad lavet af overskudsmad, skænket af lokale supermarkeder.
Hele festivalprogrammet kan læses på www.trofestival.dk

Deltag i debatten
Del.