Sundhed i Lejre

0

Sundhed i Lejre er en gruppe under Lejre Erhvervsforum. Gruppen består af en række alternative behandlere. Men hvad er formålet med gruppen?

Af Palle Bruselius

SUNDHED: Formålet med gruppen Sundhed i Lejre er at skabe et fælles forum og samarbejde mellem folk, der arbejder med sundhed i Lejre.
– Det startede, da jeg deltog i et speed dating arrangement i Lejre Erhvervsforum, der erhvervsfolk kunne finde professionelle kontakter. Her snakkede jeg blandt andet med Iris Romerdahl. Det førte med sig, at vi etablerede gruppen Sundhed i Lejre. Vi er primært det, man kalder alternative behandlere. Det vil sige, at vi ikke er inde i det etablerede sundhedssystem med ydernummer, fortæller Nis Sørensen (se foto), der er initiativtager til Sund i Lejre.
– Hensigten er at vi vil stå sammen om forskellige event – for eksempel en alternativ messe i Kirke Hyllinge til efteråret. Vi vil også promovere os overfor kommunen, fortæller Nis videre.
Den store drøm er et behandlerhus.
– Vi kunne godt tænke os at få etableret et behandlerhus med kliniklokaler og venteværelse. På den måde vil vi kunne lave et forløb for klienterne. Vi vil kigge nærmere på om vi kan hente finansiel hjælp via LAG-midlerne og crowd funding.
Nis har egentlig en helt anden erhvervsmæssig baggrund.
– Jeg har været i it-branchen i 46 år, og det er lidt usundt arbejde. Jeg blev fyret for to år siden, fortæller Nis
På foranledning af hans kone begyndte han at arbejde med alternativ behandling, og han besluttede sig efter nogen tid at tage en regulær uddannelse i det.
Nis arbejder med sanselig healing. Her er klienterne hovedsageligt kvinder over 45 år.
De øvrige medlemmer af Sundhed i Lejre er:
Aleks Carendi
Iris Romerdahl (coach)
Lene Bang Jensen ( about now), mindfulness
Anne Finch, psykolog
Nickie Neye (Cordial)
Rikke Barbro Bendixen, Kinesiologibutikken
Asger Freltoft Knudsen, zen mind
Eva Christensen, akupunktur og trivsel

Deltag i debatten
Del.