Stiller ikke op som Venstres spidskandiat ved næste valg

0

Kommunalvalget blev en skuffelse for partiet Venstre, der havde satset på at genvinde borgmesterposten efter otte år i opposition. Nu har spidskandidaten taget konsekvensen af dette.

Af Palle Bruselius

 

POLITIK: Venstre havde sat alle sejl til for at genvinde borgmesterposten efter otte år i opposition.
Partiet kørte en omfattende valgkampagne, der skulle bane vejen for Line Holm Jacobsens sikring af borgmesterposten.
Det skete som bekendt ikke, da Venstre i stedet tabte stemmer – 813 – i forhold til sidste valg og endte på i alt 4.162 stemmer. Det lykkedes heller ikke partiet at komme med i konstitueringsaftalen bag flertallet i den nye kommunalbestyrelsen, der tiltræder den 1. januar 2018.
På grund af blå bloks tekniske valgforbund beholdt partiet dog de otte pladser i kommunalbestyrelsen, som partiet har lige nu.
Line Holm Jacobsen har derfor taget den personlige konsekvens af valgresultatet og har meddelt Venstres nye kommunalbestyrelsesgruppe, at hun ikke genopstiller om fire år.
Hun skriver således på Facebook:
”… Og at jeg som følge deraf stiller mit spidskandidatur og gruppeformandspost til rådighed. Da jeg stillede op som spidskandidat, havde jeg på forhånd gjort op med mig selv, at jeg ville arbejde solen sort for at få borgmesterposten til Venstre. Hvis det ikke lykkedes, havde jeg på forhånd besluttet, at jeg ville hellige mig mit videre arbejdsliv og eventuelt videreuddannelse. Det er svært at byde en arbejdsgiver, at man måske skal være borgmester om fire år.”
Hun meddeler også, at hun forbliver medlem af kommunalbestyrelsen i hele valgperioden. Hun fortsætter som gruppeformand indtil en ny er blevet valgt i det nye år.

Deltag i debatten
Del.