”Skubberne” i fuld sving på Plejecentret Bøgebakken

0

Af Palle Bruselius

LEJRE BY: Der er blevet afholdt ”skubbedag” på Plejecentret Bøgebakken. Her deltog blandt andre borgmester Carsten Rasmussen, der også agerede ”skubber” og deltog i det efterfølgende kaffebord.
Arrangementet var en opfølgning på, at ”Skubberne”. på Bøgebakken har fået årets handicappris.
Prisen blev uddelt ved et arrangement den 2. december 2017.
To gange hver måned går en gruppe frivillige en tur i byen med de beboere, der ønsker det.
Ellen Jensen, der leder frivillig-gruppen, bød borgmesteren velkommen og satte borgmesteren ind i de frivilliges arbejde. Det var Carsten Rasmussen meget interesseret i.
Efter gåturen var der kaffe og Mogens Petersen (tidl. Form for Lejre kunstforening) underholdt med nogle gamle revy-sange, til stor glæde for beboerne og de mange frivillige.
”Skubberne” kunne i 2016 fejre deres 10 års jubilæum.
”Skubberne” startede i det små på Osted Plejecenter.
Senere, da Plejecentret Bøgebakken blev taget i brug, greb det om sig, og tog for rigtig fart, da beboerne på Bøgebakken arvede et større beløb efter en tidligere beboer, Ruth Frandsen.
Arven blev blandt andet anvendt til at anskaffe et større antal transportkørestole, som ”Skubberne” anvender på turene med beboerne, så de, der ikke til dagligt har brug for en kørestol, også kan komme med ud i den friske luft.
Beboerne på Bøgebakken er glade for turene, som stort set gennemføres i alt slags vejr
Turene i ”dårligt vejr” kan fremover måske blive behageligere, idet Ellen Jensen, ”tovholder” for Skubberne, ved modtagelse af prisen pegede på at pengene gav mulighed for, at der muligvis kunne anskaffes et antal regnslag, beregnet til brug med kørestole.
Turene slutter altid med kaffe, hjemmebag og hygge i dagcentret på Bøgebakken.

Deltag i debatten
Del.