Så lykkedes det – Lejre Idrætsunion er etableret

0

Den nyvalgte bestyrelse i Lejre Idrætsunion har nu konstitueret sig ved det første bestyrelsesmøde, og man er nu klar til det vigtige arbejde med de idrætspolitiske emner i Lejre Kommune.

 

LEJRE: – Vi mener derfor, at der allerede nu tegner sig et billede af nogle af de mest presserende områder, som vi straks ønsker at tage fat på. Det kunne blandt andet være en koordineret holdning til idrætsinstruktør og lederuddannelser, opfølgning på DIF’s kommune undersøgelse og idrætsanalyser, samarbejde med Lejre Kommune om udformning af og implementering af en stærk irdrætspolitik, alle idéer er mere end velkomne, siger formanden siger idrætsunionen, Lars Dalsgaard.
– Samtidig ønsker vi at indgå i dialog med interessenterne indenfor vort område og lytte til de udfordringer, hvor de mener, vi kan være behjælpelige. Vi vil gerne i den forbindelse opfordre alle til at tage kontakt til os om store som mindre emner, man ønsker at tale om. Det gælder både medlemsforeninger, foreninger, der endnu ikke er indmeldt, selvorganiserede idrætsinitiativgrupper, samt ikke mindst det politiske system, hvor vi naturligvis først og fremmest tænker på tre udvalg: Kultur og Fritid, Teknik og Miljø, og Børn og Unge, samt de politiske personer, som arbejder med idræt. Bestyrelsen vil indbyde til dialogmøder med alle, men tag gerne selv initiativet til denne dialog.
– Det er vores overbevisning, at vi har fået sat et stærkt hold til at løbe denne nye organisation i gang til glæde for hele idrætsområdet i Lejre Kommune.
Lejre Idrætsunion har de seneste uger modtaget tilkendegivelser fra det politiske system, der indikerer at politikere i Lejre Kommune deler unionens forventninger om, at dette initiativ kan hjælpe til at fremme idrætslivets vilkår i samarbejde med politikere, da idrætspolitiske emner nu får et dedikeret forum.
– Vi ser således opmuntret på vores muligheder for at udøve indflydelse og ser frem til et godt samarbejde på vegne af de cirka 4.000 medlemmer der allerede er indmeldt i Lejre Idrætsunion.
Du kan melde dig ind i foreningen ved at skrive til kassereren: kasserer@lejreidraetsunion.dk
I 2017 koster det 1,00 kroner pr. medlem. Fra 2018 koster det. 2,00 kroner pr. medlem ifølge beslutningen på det stiftende repræsentantskabsmøde.
Lejre Idrætsunion er bredt funderet i kommunens lokale foreninger både geografisk, idrætsligt og kulturelt og vil arbejde for al idræt i Lejre Kommune.
– Vores mission er at være en medspiller, der er til i demokratiet, beslutningsprocesserne og ikke mindst i den idrætspolitiske debat, slutter Lars Dalsgaard.

Holdet er:
Lars Dalsgaard (KHIF), formand, Jens Nielsen (Hvalsø IF Fodbold), næstformand, William S Jacobsen (Twostep Linedancers), kasserer, Mette Strandgård Christensen (KHIF), sekretær. Jens Peter Andersen (OIF), bestyrelsesmedlem, Merete Grunnet (PHI, HGF, Sjov Senior Motion), bestyrelsesmedlem, Erik Borup (Lindenborg Roklub), suppleant og Peter Holm (KHKS Håndbold), suppleant

Deltag i debatten
Del.