Så er der farver på Søtorvet

0

Det skrider støt og roligt fremad på på det kommende butikscenter, Søtorvet, i Hvalsø. Nu er der kommet farver på facaderne, og der er også mere nyt på vej. Inden længe er stilladserne væk, og næste fase kan dermed gå i gang.

 

Af Palle Bruselius

 

HVALSØ: Som de fleste, der bor eller kommer jævnligt til Hvalsø, sikkert har bemærket, har man i den seneste tid været i gang med at filtse den nordlige del af bygningerne på første etape af det kommende butikscenter Søtorvet.
– Farverne findes ikke som standard i den kvalitet, vi gerne vil filtse med. Farverne er derfor en specialproduktion. Det har kostet et ikke helt ubetydeligt beløb, men vi synes, at det har været pengene værd, siger direktør Kim Kanstrup.
– Vi synes, at farverne passer fint med omgivelserne og både fremhæver og komplimenterer, de farver den omkringliggende bebyggelse har.
– Vi følger tidsplanerne – trods den vandskade vi fik i en af bygningerne – men det kører, som det skal. Bygningen er ved at være tør, og Teknologisk Institut har da også meldt ud, at alt er ved at være på plads i forhold til fugten. Inden for de næste par uge bliver affugterne fjernet, fortæller Kim Kanstrup.
Lige nu er man gået i gang med at montere køkkener, skabe og gulve i den nordlige del af byggeriet.
I nogle af blokkene monteres der p.t. elevatorer. Det tager lidt tid, for der er tale om kompliceret arbejde.
– Inden for de næste cirka 10 dage fjernes stilladset ved den nordlige blok. I midten af uge 42 kommer anlægsgartneren, og så starter vi med belægningerne. Han starter ved Hovedgaden. Der mangler stadig montering af altaner, og lige så snart stilladserne er væk, så bliver der mulighed for at sætte det i gang. Når vi går vinteren i møde er stilladserne væk, der er sat solceller op, der er døre og vinduer i butikkerne, og belægningerne er færdige, fortæller Kim Kanstrup.

 

God gang i udlejningen
Søtorvet rummer både boliger og butikker. Lejlighederne er der venteliste på – der er reelt over 200 på listen. Indflytningsdatoen bliver stadig – i følge planerne – i april eller maj
– For butikkernes vedkommende er der stadig gang i udlejningen. Der begynder at tegne sig et billede. Der kommer blandt andet en restaurant og også andre af de butikker, vi gerne vil have. Vi lavede en stor kundeundersøgelse for at afklare, hvad kunderne gerne ville have af butikker. Et af de store ønsker var en Matas-butik, og der kommer da også enten en Matas eller en Normal-butik. Vi er tilfredse med det, vi allerede har nu. Vi satte turbo på udlejningsbestræbelserne efter sommerferien, og det har givet os gode resultater, fortæller Kim Kanstrup.
– Overordnet set kører alt kører efter planen. Man kan naturligvis ikke bygge 7.000 m2 uden, at der er en afvigelse i tidsplanen hist og pist, men tidsplanen holder, når det kommer til stykket, og det er vi godt tilfredse med, slutter Kim Kanstrup.

Deltag i debatten
Del.