Renoveringsarbejde giver trafikproblemer

0

Renoveringsarbejdet på viadukten under banen i Hvalsø volder såvel bilister som butikker problemer – ikke mindst i de travle perioder på dagen.

 

Af Palle Bruselius

 

HVALSØ: Bilister, der skal gennem viadukten i Hvalsø for at komme fra den nordlige side af byen til den sydlige eller omvendt, må væbne sig med tålmodighed. Den ene vognbane er spærret, og derfor er der opsat trafiklys. Det giver en del ventetid og ind i mellem lange køer.
Men det trafikale problem er lidt større end blot det. Problemet er især tydeligt i forbindelse med rundkørslen nord for banen.
Det giver problemer for såvel bilister samt for butikslivet. Butikkernes kunder bliver nemlig i højere grad på hver sin side af banen.
Holbækvej er den mest trafikerede vej i Hvalsø med den største trafik lige syd for viadukten under banen med cirka 8.700 biler.
– Vi var bekymrede for broarbejdet, siger Henrik Skov. Folk har svært ved at placere sig i rundkørslen og blokerer dermed for trafikken, siger Henrik Skov., butikschef hos SuperBrugsen Hvalsø.
Han mener, at problemet kan formindskes betydeligt, hvis bilisterne placerede sig rigtigt i forhold til rundkørslen:
– For eksempel kan man placere sig bag fodgængerfeltet, når der holder to biler i forvejen og venter på grønt lys. Man blokerer ikke bare for de andre bilister, men også tit for fodgængerne.
– Hvis vi alle var lidt bedre til at holde tilbage i steder for at køre ud i rundkørslen, så ville det hjælpe på afviklingen af trafikken, siger Henrik Skov, der samtidig foreslår, at problemet kan løses ved at opstille lyskryds op ved Tølløsevej, Holbækvej og Bentzensvej. Det, mener Henrik Skov, vil give en glidende afvikling af trafikken.
– SuperBrugsen Hvalsø giver nu – på baggrund af trafikkøerne ved rundskørslen – et køtilbud, der gælder torsdag, fredag og lørdag. Det bliver med sloganet: ”Køtilbud. Værd at vente på,” fortæller Henrik Skov.
Renoveringsarbejdet skal efter planen være færdigt den 30. november.

Lejre Kommune har afsat omkring 1,3 millioner kroner til istandsættelse af støttemuren i viadukten i Hovedgaden. Viadukten forfalder, hvilket indebærer risici for sammenstyrtning.

Deltag i debatten
Del.