Rekord indsamling I Herslev, Gevninge, Kornerup pastorat

0

INDSAMLING: Landsindsamlingen til Folkekirkens nødhjælp i sognene Herslev, Gevninge og Kornerup nød igen stor opbakning.
Det indsamlede beløb var det største siden 2014, og antallet af indsamlere slog rekord. Nogen af dem var endda kørt fra Trekroner, for at være med her i området.
I alt 12.718 kroner blev samlet ind. En indsamler fik 1.588 kroner i bøssen. 500 kroner kom fra en dame der skadede sit knæ, og måtte melde afbud til sin rute.
En indsamler ringede på hos en familie, der ikke talte dansk, og han talte ikke deres sprog; alligevel endte det med, at de gav 100 kroner. I det hele taget er der taget godt imod indsamlerne rundt omkring ved dørene.
På landsplan blev resultatet 11 millioner kroner til nødhjælp.
I år var der rekord med 34 indsamlere. Kun en rute og sommerhusområderne blev ikke dækket. 10 af indsamlerne var konfirmander, der gik to og to, som indsamlere under 18 år skal. En familie fra Trekroner mødte også op.
De ville gerne samle ind, hvor de kunne hente indsamlingsbøssen tidligt på dagen. Desuden er de interesseret i at flytte til området. På den måde kunne de, som indsamlere få et indtryk af Gevninge og byens indbyggere.
Der er forskellige traditioner knyttet til indsamlingerne rundt omkring i sognene. I Herslev, Gevninge, Kornerup pastorat, er det at mødes til kaffe og kage hos indsamlingslederen efter gaderne er travet tynde.
Det kommer der mange gode snakke ud af, og konfirmanderne spillede Uno med de kort der tilfældigvis lå på bordet.
– Det er en fornøjelse at tage tjansen, når der er så stor opbakning fra den lokale præst og lokalsamfundet. Der er indsamlere som går en rute år efter år, fortæller indsamlingsleder Jeanet Kring.
Færre har kontanter i huset, og det mærkes også på indsamlingen. Der kommer flere og flere penge ind via Mobilepay.
Nummeret er stadig åbent. Hvis du var ude af huset søndag den 11. marts, og ønsker at støtte indsamlingen, kan det gøres på 4444.
Metoden giver ydermere mulighed for at få skattemæssigt fradrag for donationen.

Arkivfoto.

Deltag i debatten
Del.