Rebecca Thornbech klar med første af fire EP’er

0

– Der er altid en ny begyndelse, siger sanger og sangskriver Rebekka Thornbech, der den 16. marts udsender EP’en ”Spring”, som er første del af et anderledes musikalsk eksperiment.

Af Palle Bruselius

OSTED: Rebekka Thornbechs anderledes projekt består af hele fire EP-udgivelser, en for hver årstid. Den første EP indeholder tre numre.
Når alle fire EP’er er udgivet, samles sangene i kronologisk rækkefølge på en lp med titlen ”A Year In A Life”. Den udsendes i december 2018.
Hvis nogen synes, at de har set eller Rebecca før, tager de næppe fejl. Rebecca er nemlig tidligere Lejre-borger og er vokset op i Osted.
EP-projeket skal være en slags dagbog, hvor lytteren kan følge Rebekkas liv gennem hele 2018.
Det er med andre ord et forsøg på at give et indblik i både sangskriverprocessen og et år i et menneskes liv. Det interessante er, at ingen numre – bortset fra musikken på første EP – er skrevet endnu, og at Rebekka Thornbech derfor heller ikke ved, hvilke temaer numrene kommer til at handle om. Det kommer an på, hvad der sker i løbet af året.
– Alt kan ske. Ingen kan forudsige livet, der som bekendt lynhurtigt kan skifte kurs. Men uanset, hvad der sker i løbet af året, vil det helt sikkert påvirke min sangskrivning og de kommende numre til EP’erne, siger Rebekka Thornbech, der har sine musikalske rødder dybt plantet i country, americana og folk.

Umiddelbarhed
Perioden fra en sang bliver skrevet til den udgives er ofte ret lang. Der kan nørkles og nørdes med ordene, melodien og i selve indspilningsprocessen i én uendelighed.
– I mit nye projekt har jeg nogle dogmer. Jeg vil kun bruge præcis én måned på både sangskrivning og indspilning af hver EP. Jeg bliver derfor tvunget til at træffe nogle hurtige valg. På den måde håber jeg, at kunne skabe en følelse af nærvær og umiddelbarhed i min sangskrivning og i mine fortællinger. Det er en udfordring for mig, men jeg er sikker på, at resultatet bliver et meget personligt udspil, siger Rebekka Thornbech og forklarer, at hun anser hver af de fire EP-udgivelser som en ny begyndelse.
– Efter min sidste udgivelse, Wanderlust (2016,) gik jeg i musikalsk hi og tænkeboks. Denne gang skal jeg tage det første skridt fire gange på et år. Jeg vil gerne tættere på mine lyttere og det satser jeg på, at jeg kan gøre ved, at give noget af mig selv.
Med denne baggrund bliver ”A Year In A Life” både en ny begyndelse rent musikalsk og et led i Rebekka Thornbechs personlige udvikling.
Den første EP-udgivelse ”Spring” handler om forårets komme. EP’en består af tre numre, ”One of These Days”, ”Shine” og ”A Heart Open Wide”. Alle tre numre vækker en følelse af håb, optimisme og uforløsthed.
Nummeret ”One Of These Days” handler om forhåbningen om snart at være i stand til at tage de første skridt og begynde forfra. ”Shine” handler om solens lys, der begynder at skinne igennem og belyser alt, både det gode og det onde. ”A Heart Open Wide” handler om lysten til eventyret, det ukendte og håbet om at finde en at følges med på vejen.
Som på Rebekka Thornbechs tidligere udgivelser medvirker hendes to yngre søstre, Hannah og Emma Sommer på kor. Derudover medvirker Per Solgaard på bas og Kristian Martinsen på guitarer, keys, synth-flader, trommer med mere. Kristian Martinsen har desuden produceret og mixet EP’en.
Udgivelsesdatoerne for de fire EP’er er følgende:
EP’en ”Spring” udgives den 16. marts.
EP’en ”Summer” udgives den 1. juni.
EP’en ”Fall” udgives den 1. oktober.
EP’en ”Winter”inkluderes i albummet ”A Year In A Life” og udgives den 1. december.

Tidligere udgivelser
Rebekka Thornbech har udgivet udgivet to album; ”So Be It” (2014) og ”Wanderlust” (2016) samt singlerne ”We Got Time” (2016), ”Sunshine Follow Me” (2016), ”Tell-Tale Heart” (2017) og ”Better Days Will Come” (2017) har alle været i rotation på DR P4 og P5.
Hun medvirkede – bakket op af blandt andre sine to søstre – i Dansk Melodi Grand Prix i 2014, hvor hun fik en delt 2. plads med sangen ”Your Lies”.

Deltag i debatten
Del.