Pendler-parkering på plads

0

Pendler-parkeringen ved Hvalsø Station skal nu anlægges ordentligt. Den har været hullet og pløret og besværlig at færdes på. Det ændres nu.

Af Palle Bruselius

KIRKE HVALSØ: Kommunalbestyrelsen besluttede i maj 2014 at anbefale skitseprojekt og lokalplan for etablering af pendlerparkeringspladser og cykelparkeringen syd for Hvalsø station. Projektet blev endeligt godkendt af kommunalbestyrelsen på dennes møde den 20. marts.
DSB har behov for parkeringspladser til pendlerne. DSB og kommunen er da også enige om, det er DSB’s ansvar at etablere pladserne, og DSB skal derfor betale for parkeringspladserne i en kvalitet svarende til en standardparkeringsplads.
Rent praktisk vil Lejre Kommune stå som bygherre og dermed også forestå projektering, udbud og byggepladsledelse. DSB refunderer Lejre Kommune for alle de udgifter, der kan henføres til en standardparkeringsplads.
Pendlerparkeringspladsen skal indeholde 148 almindelige parkeringspladser, to handicappladser og to”kys og kør” pladser.
Der skal anlægges en trappeadgang med handicaprampe til den sydlige perron samt trappeadgang til tunnelstien under banen.
Oven i dette kommer en øvrige række elementer, herunder en cykelparkering.
En række af disse anses ikke af DSB for nødvendige. Disse finansieres derfor af kommunen.
Projektet sendes i udbud i maj-juni og anlægsarbejde foretages i juli og august.
Efter anlæggelsen vil det være Lejre Kommune der skal stå for den daglige drift af pendlerparkeringspladsen.
Det blev besluttet at Lejre Kommune tilkøber følgende elementer:
Bundbeplantning øst for parkeringsplads, 30.000 kroner
Træer, 1.050.000 kroner
Overdækning af cykelparkering, 280.000 kroner

Deltag i debatten
Del.