OL Guldvinder Morten Olsen gæstede Osted

0

OL-vinder i herrehåndbold Morten Olsen gæstede onsdag eftermiddag Ostedhallen, hvor han i sin tid trådte sine barnesko.

Osted Idrætsforening havde i samarbejde med Mortens familie arrangeret en surprise-reception til ære for Morten.

Til receptionen deltog op imod 500 gæster fra Mortens familie, gamle klasse- og klubkammerater over lokalpolitikere til tidligere trænere samt ikke mindst et utal af børn og voksne fra Osted, som alle var kommet for at hylde Morten.

Morten, der indtil få meter fra Ostedhallen ikke havde kendskab til receptionen, blev allerede på parkeringspladsen budt velkommen af over 100 Osted-børn, der fulgte ham videre til hallen, hvor flere hundrede børn og voksne ventede på ham udenfor og inde i Ostedhallen.

Hovedformand Jens P. Andersen bød velkommen – ikke mindst til Morten Olsen, Osted Idrætsforenings første OL-guld vinder.

I sin tale kom hovedformanden blandt andet ind på Mortens store præstationer ved det netop overståede OL. ”Du er en håndboldspiller, der er parat til og har talent for at gå foran og tage ansvar, samt tage en chance når det er nødvendigt, hvilket tit bringer dig på scoringstavlen. Herudover har du ikke mindst blik for at dine medspillere, hvor de tit er i fine positioner og kan score”. Jens P. Andersen fortsatte: ” Grethe Jensen, som var din første håndboldtræner her i Osted, har fortalt mig, at den største udfordring for trænerne var, at du og din tvillingebror Kenneth ville lave mål hele tiden. Trænerne måtte bruge meget krudt på at få jer til at spille de andre på holdet. Det mente I ikke var nødvendigt, for I kunne selv lave de mål, der skulle laves, hvorfor så spille de andre…”.

Jens P. Andersen, der selv har haft en aktiv spiller-, træner- og dommerkarriere samt haft poster i Danmarks Håndbold Forbund sluttede: ”Osted er stolte af dig, og vi vil ønske dig alt mulig held og lykke i fremtiden. Du har bidt dig rigtig godt fast på landsholdet, og vi håber for dig, at du må holde dig skadefri i fremtiden”.

Borgmester Mette Touborg, der i første del af OL selv var i Rio og blandt andet overværende håndboldkampen mod Kroatien, var netop kommet fra møde med Skatteministeren og skiftede hurtigt den sorte jakke ud med sin officielle OL-trøje og var dermed klar til at holde sin OL-tale: ”Jeg har råbt og skreget ad dig! Til jeg var helt hæs. Jeg har heppet som en bindegal og hoppet op og ned! Jeg har været ude af mig selv af spænding og ellevild på samme tid. For to uger siden forsøgte jeg efter bedste evne at sprænge trommehinderne på alle omkring mig, da jeg overværede Danmarks kamp mod Kroatien i Rio”.

Inden Mette Touborg sluttede og endnu en gang ønskede Morten tillykke, sagde hun: ”Nu gælder det om at spotte alle de små talenter derude, der løber rundt og drømmer med fast besluttede miner og hjerter fulde af håb. De er derude. Du var engang selv én af dem. For lige når man tror, at man ikke kan blive mere stolt og hæs – ja, så går det op for mig, at du er en OSTEDDRENG!  Du er fra Lejre. Du er VORES!”.

Sidste taler var Morten Olsens tidligere træner i Roskilde Håndbold Lisbeth Klarskov.

Efter sin tid på håndboldbanerne i Osted kom tvillingerne Olsen til det daværende Roar, hvor Lisbeth Klarskov var træner. Lisbeth nævnte i sin tale, at ikke blot de to tvillinger, men også hele holdet var indstillet på at vinde, og at spillerne skulle spille som et hold: ”Det var lige meget, hvem der scorede, bare det var en fra Roskilde”.

Det gode samspil på holdet resulterede i, at U14-holdet i 1999, som Roar’s første hold, vandt det danske mesterskab.

Lisbeth Klarskov sluttede af med en forhåbning om, at Morten trods sit sene gennembrud på A-landsholdet ville holde ved, så han kan deltage ved De Olympiske Lege i Tokyo i 2020 samt i 2024, hvor end det skal afholdes.

Lisbeth overrakte herefter sin og familiens samt Roskilde Håndbolds gave, en collage med originale artikler fra U14-holdets mesterskab i 1999.

De officielle taler var herefter slut, og Morten gav sig herefter god tid til autografskrivning og fotografering for både børn og voksne.

Fotograf: Christian Fjeldsted Andersen

Deltag i debatten
Del.