Nytårskur med en regn af priser og hædringer

0

Lørdag den 20. januar afholdt Folkeoplysningsudvalget sin årlige nytårskur. Det skete med musik, uddeling af priser og hædringer med videre.

Af Palle Bruselius

LEJRE BY: Foreningsledere, trænere, aftenskoleledere, lærere og bestyrelsesmedlemmer med samt pårørende til prismodtagerne var inviteret til prisoverrækkelsesarrangementet og nytårskuren, der blev afholdt i Lejre Hallen..
Der blev uddelt både træner- og lederpris samt en lang række hædringer. Desuden blev der budt på opvisning fra lokale foreninger samt uddeling af slikposer til børnene.
Formand for Folkeoplysningsudvalget, William S. Jacobsen, bød velkommen og introducerede dagens program, hvorefter han overlod mikrofonen til borgmester Carsten Rasmussen, der skulle uddele årets lederpris og årets trænerpris.
Hvert indstilles en række ledere og trænere til den respektive pris, og Folkeoplysningsudvalget skal ud fra disse indstillinger vælge årets prismodtagere.
Carsten Rasmussen lagde ud med uddele lederprisen.
– Lederprisen 2017 tildeles en leder som har ydet en særlig indsats indenfor folkeoplysende foreningsarbejde her i Lejre Kommune. Der har været rigtigt gode kandidater, der er indstillet til lederprisen. Folkeoplysningsudvalget har efter grundige overvejelser valgt den kandidat, som de mente skulle have Lederpris 2017. Derfor vil vi uddele lederprisen til en mand, som ifølge vurderingen er indbegrebet af en ildsjæl og som holder liv i fællesskabet i Hvalsø Billardforening. Det er nemlig Bjarne Lykke Larsen.
– Motivationen er: Bjarne var med til at stifte Hvalsø Billardforening i 1967 og har siden været aktiv i både foreningen og bestyrelsen. På nuværende tidspunkt er han formand for Hvalsø Billardforenings støtteforening, som han også har været med til at stifte tilbage i 1994. Bjarne har siden stiftelsen af Hvalsø Billardforening i 1967 arbejdet utrætteligt for at gøre foreningen til en af Sjællands bedste og mest velfungerende billardforeninger, hvad den også er i dag. Ved siden af sit arbejde i billardforeningen, har han været aktiv i støtteforeningen, hvor han har været med til at facilitere en masse aktiviteter, som alle skulle skaffe penge til foreningen. I oktober 2017 kunne Hvalsø Billardforening fejre sit 50 års jubilæum, og igen var Bjarne Lykke Larsen lige så stor en del af planlægningen og udførelsen af fejringen. Hvalsø Billardforening havde ikke været den samme i dag uden det utroligt store stykke arbejde, som Bjarne har udført. Derfor fortjener Bjarne lederprisen 2017.

Trænerprisen 2017
Årets trænerpris gik til håndboldtræner i HSG91, Håndboldklubben Svogerslev-Gevninge 91, Randi Alban.
I motivationen hed det:
– Randi Alban har i mange år været træner for mange håndboldhold HSG91. Randi har i flere år været træner for klubbens yngste medlemmer. Hun har altid mange spillere på sit hold.Hun har en god kontakt til forældrene. I denne sæson er Randi træner for U12-piger, og der er 31 spillere i alt. Randi formår at køre Sjælland rundt hver eneste søndag for at følge alle holdene. Randi formår at se den enkelte spiller og ud fra det fremhæve det, som den enkelte spiller er særlig god til. Hun er god til at lære fra sig; spillerne lærer noget, når de kommer til træning. Hun forbereder sig altid, så der altid er noget nyt og spændende. Alle de børn, som har haft Randi som træner er rigtig glade for hende. Randi er meget vellidt af både børn og forældre.
Derefter spillede to elever fra Lejre Musikskole en håndfuld sange.
Resten af dagen bød uddeling af hædringer og underholdning i form af opvisning.

Deltag i debatten
Del.