Nyt bosted for voksne autister i Kirke Sonnerup

0

KIRKE SONNERUP: Lejre Kommune har solgt bygningerne på Skolevang 2 i Kirke Sonnerup til Bostedet Stribehus, som vil oprette et botilbud for voksne borgere med autisme.
– Vi er glade for salget, og vi ser frem til at byde både fremtidige medarbejdere og beboere på bostedet velkommen her til Vores Sted, siger borgmester Carsten Rasmussen.
Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har takket ja til købstilbuddet på ejendommen ”Toppen” og den tilhørende bygning, ”Annekset” på Skolevang 2 i Kirke Sonnerup. Det sker, efter at kommunen tilbage i oktober måned sidste år besluttede at sætte bygningerne til salg som et led i kommunens strategi om at effektivisere sin ejendomsdrift.

Glade købere
De nye købere er begejstrede over at det lykkedes at finde et godt sted til deres nye botilbud og ser frem til at flytte ind.
– Vi har længe ledt efter en egnet ejendom, hvor vi kan åbne Stribehus – et lille privat og personligt bosted, hvor fem voksne borgere med en autismespektrum forstyrrelse og udviklingshæmning skal bo. Nu er det endelig lykkedes. Ejendommen er rigtig godt indrettet til formålet, der er god plads til den enkelte beboer, både inden- og udendørs. Beliggenheden er også ideel. Kirke Sonnerup ligger centralt midt på Sjælland med kort afstand til motorvejsafkørsel, og der er også offentlig transport, siger ledere af Bostedet Stribehus, Malene Bay.

Nye arbejdspladser
Hidtil har Lejre Kommunes specialskole, Firkløverskolen, gjort brug af nogle af lokalerne på Skolevang 2, ligesom Dagplejens administration har haft nogle kontorpladser.
Forudsætningen for at bygningerne kunne frigøres, var samtidig en flytning af dagplejens administration til Alsvej 1 i Kirke Saaby, samt en mindre til- og ombygning på Firkløverskolen for at huse de børn og personaler, der i dag bruger annekset.
Omrokeringerne og salget af bygningen skaber nye arbejdspladser i Lejre og reducerer kommunens udgifter til bygningsdrift.
– Vi har fået et godt tilbud, og vi har betinget os, at køberen først har råderet over bygningerne fra 1. juli 2018, så vi har god tid til at finde alternative løsninger til de nuværende brugere. Og så synes vi, at salget og omrokeringerne er hensigtsmæssige både i forhold til erhvervsudvikling og som et led i effektivisering af bygningsdriften, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.
Når bostedet er fuldt, forventes det, at der vil være omkring 23 fuldtidsansatte knyttet til arbejdspladsen.

Deltag i debatten
Del.