Ny lokalradio med historien som kernepunkt

0

En gruppe historie-interesserede vil lave historieradio fra Lejre. Det bliver Radio UMLANDO, som netop har fået sendetilladelse til ikke-kommerciel radio på FM-båndet.

LEJRE: De frivillige kommer fra mange forskellige byer på Sjælland, men man har netop valgt Lejre på grund af områdets historie.
Udsendelserne vil både indeholde lokalhistorie, Danmarkshistorie og Verdenshistorie, og der er plads til både korte indslag, lange interviews og oplæsning. Det hele bliver krydret med klassisk musik.
I første omgang skal radioen sende 15 timer om ugen, og radioens udsendelser skal være interessant for historieinteresserede i hele landet.
Foreningens formand, Carsten Junker, fortæller, at der kommer en times udsendelse med udgangspunkt i lokalområdets historie.
Ifølge initiativtagerne til Radio UMLANDO, vil man også kunne høre radioen udenfor lokalområdet.
– Vi arbejder på at komme på forskellige streaming-tjenester, og man skal udover at høre os på en FM-radio, kunne podcaste mange af vores udsendelser, fortæller Carsten Junker.
– Vi er ikke så mange frivillige endnu, og vi vil gerne være mange flere, så man er meget velkommen til at kontakte os, hvis man vil være med. Vi er glade amatører, og alle kan være med, fortæller formanden.
– Vi oplever, at folk midt i deres travlhed begynder at få større interesse for historie, og vi vil gerne være med til at formidle.
Der findes mange musikradioer, som spiller populær musik i radioen. Den lille nye radiostation har ikke drømme om mange lyttere, men derimod lyttere med god tid.
Nogle af Radio UMLANDO udsendelser kan vare en time, og radiofolkene er godt klar over, at denne type “talk-radio” vil være nichepræget.
Til gengæld kan radioen være med til at profilere kommunen som både moderne og med dybe historiske rødder.
– Vores slogan er “tid til eftertanke”. Med dette vil vi både vise, at det handler om historie, men også at lyttere har tid til at lytte til radio med indhold, fortæller Carsten Junker, som glæder sig til at komme i æteren.
– Vi forventer at UMLANDO sender fra 27. december i år, men det er planen at der kommer stream og podcast allerede i efteråret.
Vil man være frivillig, kan den nye historieradio kontaktes på mobil 2398 2233 eller junker@umlando.dk

Deltag i debatten
Del.