“Nørklerne” i Østergadecentret

0

Aktivitetscentret i Østergade i Hvalsø huser mange foreninger og aktiviteter. Blandt disse støder man på ”Nørklerne”, der strikker i lange baner.

 

Af Palle Bruselius

 

HVALSØ: ”Nørklerne” er en aktiv gruppe under den lokale afdeling af Røde Kors.
Alligevel hører man måske så ikke meget om dem. Lejre Lokalavis har besøgt dem for at opklare, hvad det hele egentlig går ud på.
Kerneaktiviteten ligger helt fast: Der strikkes på livet løs.
– Vi startede med at bede bestyrelsen om at få lov til at starte. Vi gik i gang med at finde lokaler. Ilse foreslog Østergade. Det fik vi lov til. Vi er her første og tredje tirsdag, og vi vil gerne være flere, fortæller Dorthe
– Vi satte opslag op rundt omkring i byen og skrev i avisen. Vi bad også om garn.
Gruppen startede formelt den 1. oktober 2012.
”Nørklerne” strikker hver den første og tredje tirsdag i måneden fra kl 10:00 til 12:30. Man er næsten fuldtallige hver gang.
Medlemmerne skiftes til at have kage med. Alle betaler 10 kroner pr. Gang til garnindkøb. Gruppen modtager stadig meget gerne garn.
– Vi gemmer strikketøjet, og det bliver sendt til Klipelv – Sønderjylland – samlecentral. De samler fra alle – det er nørkleri på landsplan. Vi har tidligere afleveret 37 til 40 kg.
Derefter sendes det hele til Horsens – og derfra sendes det ud til, hvor der er brug for det.Tøjet bliver vacuumpakket, så det ikke fylder så meget. Derfor må der ikke være knapper og lynlåse i tøjet.
Der strikkes et hav af forskellige ting, herunder babytøj, børnetøj, træner, huer, sokker, tæpper, undertøj, strømper. Altsammen til aldersgruppen 0-14 år .
– Sidste år var der en slags sidegren. Vi blev kontaktet af Røde Kors’ af frivilligkoordinator om, hvorvidt vi kunne lave noget på Avnstrup. Problemet der, er at kvinderne der ikke kommer så meget ud, Vi gjorde i forlængelse af vores tirsdage. Kl. 13:00-15:00. Vi tager det op igen i år om, vi skal fortsætte, fortæller Bodil.
– Vi har været meget glade for det. Vi var 3-4 stykker hver gang. Nogen gange lidt færre. Det gav dem et lille frirum – uden familierne. De strikkede også og ville gerne give os noget.
Sommetider har vi specielle opgaver. Vi strikker for eksempel små huer til smoothies fra Innocent. Hver gang der købes en går der to kroner tilbage til Røde Kors. Vi strikker også bamser til indsattes børn.
– Vi strikkede også kaffevarmere til stempelkander. De blev pakket fint ind og solgt i Magasin for 100 kroner. De gik som varmt brød, fortæller Ilse.
Uanset hvad ”Nørklerne” har gang i, så er en ting helt sikker:
– Vi har det rigtig hyggeligt, når vi er sammen, siger Dorthe.
Er man interesseret i at deltage, så kan man kontakte Ilse på telefon 8173 6163 eller aktivitetsleder Dorthe Stjerne på 5134 3386 .

Deltag i debatten
Del.