Nekrolog: Preben Lund (1947 – 2017)

0

Af Per Bollerup-Jensen
Lertoften 7, Øm

Det er med stor sorg, at vi må meddele, at klubbens formand, Preben Lund er afgået ved døden efter kort tids sygdom.
Han blev født og er opvokset på Amager, men har de sidste 20 år boet i Øm.
Han havde en lang karriere i erhvervslivet, omfattende salg og markedsføring for Atlas, Lyfa lamper, Holmegård, Knabstrup, med flere.
I 1992 etablerede han PL CONSULT, hvor han som selvstændig virksomhedskonsulent arbejdede med kommunikation, reklame, produktudvikling og internationaliseringsopgaver for blandt andet. Erhvervsfremme Styrelsen, Danmarks Eksportråd, mindre private virksomheder og iværksættere.
Han var i 12 år bestyrelsesformand for en handelsvirksomhed, formand for Lejre Erhvervsforening i 14 år, medlem af bestyrelsen for Roskilde Erhvervsråd i 6 år og siden 2001 medlem af eksportnetværket EXKON.
De senere år var han censor for markedsføringsøkonomer under akademiuddannelsen i International handel og markedsføring samt innovation og entrepreneurship.
Privat var hans helt store passion jagt og naturoplevelser.
Denne altoverskyggende interesse udnyttede han i sit omfattende arbejde for Lejre Jagtforening.
Han var i en årrække en omhyggelig kasserer for i 2008 at blive formand. En position som han bestred til sin død med stor energi, vilje og fantasi. Han introducerede anvendelse af skydevogne, forestod rågeregulering, arrangerede jagttegnskurser og sidst anskaffelse af skydepramme til strandjagt.
Han var en meget ivrig fugleentusiast og ornitolog, med særlig interesse for rovfugle ikke mindst ørne, hvor havørnereden på Bognæs blev den store oplevelse. Han havde altid sin kikkert om halsen og ingen interessante bevægelser i naturen undgik hans opmærksomhed.
Preben var fantastisk til at leve i nuet og udnytte mulighederne, når de var der, så som gemsejagt i Østrig, storvildt i Namibia, sortkrudtsjagt på pronghorn i USA og vildsvin i Alsace og Sverige med mere.
Han var født optimist med en stor viljestyrke, der næsten altid opnåede, hvad han ville, godt hjulpet af sin charme og underfundige humor.
Man hørte aldrig Preben sige et ondt ord om andre og slet ikke om sine nærmeste venner og i særdeles ikke om familien. Nej, faktisk var han sjældent personlig eller følelsesladet i sine ord, men derimod i gerning, hvor et godt og engageret menneske klart tonede frem.
En nær ven og skattet personlighed har forladt os.
Æret være hans minde!

Bisættelsen finder sted fra Glim Kirke fredag den 19. maj kl. 14:00.

Deltag i debatten
Del.