Mums: Børnene fik fisk på bordet i en hel uge

0

I hele sidste uge, stod der fisk på menuen i Skovvejens Børnehave, og ikke blot når der skulle spises. Fisk var nemlig et gennemgående tema i mange af aktiviteter i børnehaven hele ugen. Maden var et centralt punkt.

Af Palle Bruselius

KIRKE HVALSØ: Isabella Vinther står for al madlavning i Skovvejens Børnehave og betegner sig selv som madmor.
Hun har arbejdet her i tre år, lige siden madordnngen startede i børnehaven, der er normeret til 40 børn.
– Jeg er meget glad for at være her. Det er et godt job, siger hun til Lejre Lokalavis.
Vi besøgte børnehaven onsdag den 22. august lige før spisetid, og køkkenet lugtede tillokkende at mad med masser af smag, nærmere bestemt mørksej og grøntsager i fad.
Grunden til besøget var denne uges fisketema i børnehaven. Og det tema skulle selvfølgelig også indgå i madlavningen.
– Der er fisk på menuen hele ugen. Tirsdag var det tomat og peberfrugtsuppe med hjemmelavede fiskeboller mandag fik de rugbrød med karrysild, fiskefilet og torskerogn, fortæller Isabella.
– Børnene har idag onsdag hjulpet med at ordne grøntsager, og de står nærmest i kø for at hjælpe, når den slags sker.
Hvordan har børnene oplevet det?
– Børnene synes, at det er godt. De smager på alt, og de kan godt lide det. Nogle af dem kan være en smule skeptiske, fortæller Isabella.
Torsdag stod programmet på en tur til Gershøj Havn, hvor de lokale fritidsfiskere stod for et Klap en Fisk-arrangement, hvor børnene fik fortalt om fisk og fik lov til at røre ved dem. Ugens program indeholdt også en tur til Tadre Mølle.
– Jeg laver temauger, når jeg har en god idé. Før sommerferien var det indianer-tema, hvor børnene blandt andet fik indianergryde. Det kunne de godt lide.

Mad med smag
Isabella har en meget bevidst tilgang til, hvordan maden skal laves.
– Jeg prøver at lave så meget som muligt fra bunden. Det er snart høst, hvor vi skal sylte og også kværne korn til mel, som børnene kan bage boller af. Jeg kan godt lide Jord til bor-ideen. Vi har haft kartofler og urtebede hen over sommeren, og det er naturligvis dejligt. Børnene skal have sund og ernæringsrigtig mad, og det får de også. De får samtidig mad med smag. Både børn, forældre og personale er glade for madordningen her. Forældrene spørger tit efter opskrifter.

Deltag i debatten
Del.