Mere natur og mere glæde af naturen

0

Hvordan får vi mere natur og mere glæde af naturen på vore fælles, offentlige arealer? Det er emnet for en debat der finder sted lørdag den 8. september kl. 10:30-11:45 på Lejre Høstfestival i Domus Felix.

LEJRE HØSTFESTIVAL: At bo og være tæt på naturen er for mange en af de vigtigste grunde til at bo i Lejre Kommune. Kommunen er beriget med noget af den skønneste natur på Sjælland. Den skal vi passe på og værne om. Men hvordan gør vi det bedst? Og hvordan får vi mere glæde af naturen på de fælles, offentlige arealer?
Sådan lyder oplægget fra Lejre Høstfestival.
Du kan blande dig i debatten ved at deltage på debatmødet, som er et lokalpolitisk folkemøde på Lejre Høstfestival.
Det er et erklæret mål for Lejre Kommune, at naturen skal tænkes ind i byerne og at den biologiske mangfoldighed skal sikres langs veje og stier. Det giver god mening. Især for travle hverdagsmennesker, ældre og børn har det stor betydning, at naturen er let tilgængelig og lige uden for døren. Det er nemlig fantastisk at kunne plukke mirabeller, vilde markblomster og samle nødder langs stierne på vej hjem fra arbejde, børnehave eller indkøb. Og det er livskvalitet, når sommerfugle, bier, harer og rådyr er et dagligt syn, man kan glædes over.
Hvordan får vi mere glæde af naturen – hvordan giver vi den vilde natur bedre betingelser?
Den vilde natur er truet – også i Lejre Kommune. Med klimaændringerne, et intensivt landbrug og en til tider misforstået naturpleje har den vilde natur overalt brug for en hjælpende hånd til at trives. Hvad kan vi gøre, hvor kan vi gøre noget – og hvordan?
På debatmødet kan du høre om de politiske visioner fra politikerne selv, få indblik i andres erfaringer med at skabe mere natur på offentlige områder og komme med dine egne bud og forslag til at gøre noget og gøre det bedre.
Følg med og læs mere på Facebook/LejreHøstfestival
Skriv til høstfestivalens bestyrelse, hvis du allerede nu har ideer, synspunkter og kommentarer til, hvordan man kan få mere glæde af naturen og mere natur ind på fælles og offentlige områder. Skriv til: info@lejrehoestfestival.dk
Arbejdsgruppen bag består af Per Nørgaard, Gunnar Gunnarsson, Villo Sigurdsson og Kirsten Løffler Reich samt Dorthe Egemose Bach Agger.

Deltag i debatten
Del.