Kommende skolebørn til Vikingetræf i Sagnlandet

0

Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 25 samledes 230 kommende skolebørn fra Lejre kommune til vikingetræf i Sagnlandet. Kommende klassekammerater skulle sammen være vikinger for en dag, og som rigtige vikinger ruste sig til det nye liv, der venter dem efter sommerferien. Vikingetræffet sluttede selvfølgelig med et ordentligt ædegilde, som børnehavebørnene havde lavet i fællesskab.

SAGNLANDET: De tre dages vikingetræf i Sagnlandet er et samarbejde mellem Lejre Børnekulturpakker, Sagnlandet og Lejre Kommunes børnehaver.
Det var et forsøg på allerede før sommerferien at lade de kommende skolebørn møde hinanden og sammen lave aktiviteter, hvor de kunne få øje på hinanden og lære hinanden lidt bedre at kende.
Sagnlandet var et oplagt sted at samle børnene, fordi der her kunne tilrettelægges fællesskabende aktiviteter, hvor sanserne, legen og fantasien er i fokus.
I forberedelserne af brobygningsdagen er der blevet tænkt meget over det nye liv, som børnene træder ind i efter sommerferien.
Derfor blev dagen tilrettelagt som et vikingetræf, hvor børnene kunne lege vikinger og komme igennem en masse aktiviteter og samarbejdsøvelser, som gør dem klar til at blive sendt ud i den store vide verden.

Krigertræning
Vikingerne Ravn, Thorvald, Gro, Birk og Jabke har hver dag stået for dagens fire vikingeaktiviteter. Vikingekvinden Jabke, der til daglig hedder Jutta Eberhards og er leder af skoletjenesten i Sagnlandet, fortæller, at hun oplevede, at børnene var meget interesseret i at lære hinanden at kende:
– Hen over madlavningen hørte jeg, hvordan de nysgerrigt spurgte hinanden om navn, og hvor de kom fra, så på den måde satte dagen gang i brobygningen og åbnede op for nye venskaber på tværs af børnehaverne.
De fire grupper skulle rundt til fire meget forskellige vikingeaktiviteter og nåede både at kærne smør og bage brød over bål, se og føle på skind og pels fra alverdens dyr, slås som rigtige vikinger med skjold og sværd og træne hammerkast med Thors hammer.
Efter de mange krævende aktiviteter samledes alle ved bålstedet og spiste bålmad, som alle havde været med til at lave i fællesskab. Dagen sluttede med, at smeden Ravn sendte de kommende skolebørn ud i verden med fortællingen om Livets træ ”Ygdrasil”.

Børnekulturpakkerne
Brobygningsprojektet er de femåriges kulturforløb i Børnekulturpakkerne i år. Lejre Kommunes nye, ambitiøse børnekulturelle indsats, som hvert år giver børn og unge involverende oplevelser med kunst og kultur fra de begynder i vuggestue til og med 9. klasse.
Næste skoleår bliver der i alle dagtilbud og på alle folkeskoler gennemført de samme tretten kulturforløb. Tretten kulturforløb der i alt kommer til at involvere 4.000 børn og unge i Lejre Kommune.

Deltag i debatten
Del.