Johanne Schimming, Hegnsholdt Hønseri, er Årets Frontløber

0

Johanne Schimming, Hegnsholdt Hønseri, har vundet titlen som årets frontløber ved Dyrenes beskyttelses årlige kåring.

 

LEJRE: I denne kategori nomineres kandidater, der går foran og yder en ekstraordinær indsats i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bøf. Dermed kan både producenter, meningsdannere, politikere, detailhandel og borgere hyldes for at gå foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur

I nomineringen fra Dyrenes Beskyttelse lyder det:

”Hos Johanne Schimming, der driver Hegnsholt Hønseri ved Lejre er dyrenes velfærd helt central. Her går æglæggende høns, kyllinger, Spælsau-får og sortbrogede landracegrise ude hele året. Hos Johanne sættes dyrenes trivsel over alt andet. Med håndholdte rutiner uden samlebånd og robotter har Johanne en daglig gang i direkte relation til dyrene, hvor alle processer er tilpasset dyrene og ikke omvendt.

Johanne producerer blandt andet under Dyrenes Beskyttelses mærkningsordning ”Velfærdsdelikatesser”, hvor netop økologi, naturlighed og dyrevelfærd i alle faser af et slagtedyrs liv er i fokus. Med Johannes empatiske tilgang til dyrene beviser hun, at etik og kvalitet ikke er hinandens modsætninger. Hegnsholt Hønseri er desuden et godt eksempel på en bæredygtig produktion. Når Johanne leverer æg og kød til sine professionelle kunder, får hun økologiske grøntrester og overskudsbrød med tilbage til dyrene. Hvis den tilgang gennemsyrede al produktion af animalske fødevarer ville vi nået meget langt og tage et helt nyt skridt i tilgangen til de dyr, som bruges til fødevarer.

Johanne Schimming er nomineret til Årets Dyreven for at pege projektøren hen i mod en mere naturlig og bæredygtig produktion i pagt med dyrenes naturlige behov.”

Deltag i debatten
Del.