Had rammer flygtningefamilie

0

En flygtningefamilie, der bor i en af flygtningepavillonerne i Kirke Hyllinge har mødt et primitivt udslag af had – en af pigernes cykel var pakket ind i bacon.

 

Af Palle Bruselius

 

KIRKE HYLLINGE: – Det er i sig selv ikke så skræmmende, at nogen pakker min cykel ind i bacon, siger Lava, der hver morgen kører ud på sin avisrute – også mandag den 27. november, hvor hun fandt flere stykker bacon placeret hendes cykel.
– Det, der er skræmmende er, hvad der kan ske, hvis vedkommende bliver ved med det her. Bliver det værre, og hvad gør han så næste gang?, fortsætter hun.
– Svinekød er forbudt for muslimer, og det ved han selvfølgelig godt. Det er jo derfor, at han gør det her, siger søsteren Maya.
– Kødet er ikke farligt, men meningen er grim. Vi er bange for, at det kan blive værre i fremtiden Det er en overlagt fornærmelse at gøre den slags overfor muslimer.
– Det er også temmelig skræmmende at tænke på, at han sikkert er en af dem, vi måske jævnligt ser rundt omkring i byen, og vi aner ikke, hvem han er. Vi ved ikke om det er personligt og om nogen holder øje med os. Hver gang vi ser nogen, tænker vi på om, det er dem der står bag.
Gerningsmanden begrænsede sig ikke til bacon på cyklen; der var også anbragt kød på dørhåndtaget til pavillonen. Dette opdagede faderen, der ikke ville fortælle de andre det, for ikke at gøre dem kede af det.
Familien er kurdere og stammer fra den kurdiske by Qamishli i Aleppo-området i Syrien. Pavillonen bebos af pigerne Lava og Maya og broderen Allan samt deres forældre. Pigerne bruger ikke tørklæde. Det er kun moderen, der gør det.
– Vi tror, at det er mennesker der er bevidste om, hvad de gør, der har gjort det her. Vores bolig viser, at vi er flygtninge.
– Det er bevidst, at det er svinekød. Det ligner ikke drengestreger, siger Ivan Mott, medlem af kommunalbestyrelsen for Enhedslisten. Ivan Mott kender familien.
– Jeg vil gerne have, at alle politikere i kommunalbestyrelsen melder ud, at det her ikke er i orden.
Lavas storebroder, Allan. siger:
– Det har påvirket os psykisk. Vi tænker hele tiden på det. Hver gang vi ser nogen, tænker vi på om det er dem, der har gjort det. De kender os jo ikke, så hvorfor gør de det her?
– Hvordan kan de hade os, når de ikke kender os, tilføjer Maya og siger:
– Der, hvor man bor, skal man være tryg. Vi er glade for vores bolig, Nu er vi bange. Man føler sig ikke velkommen. Vi føler, at vi måske ikke ses som ligeværdige med danskerne, siger Maya.
– Det kan udmærket godt være een person. En der er vred over, at der er flygtninge i Kirke Hyllinge, siger Ivan Mott.
Familien har boet i pavillonen siden den 7. august. Tidligere boede de i Tolstrup.
Lava går på Hvalsø Skole, mens Maya og Allan begge går på VUC i Roskilde.
Pavillonen er ikke den helt ideelle bolig, synes de søskende. Familien vil gerne have to separate værelser til forældrene, der begge er psykisk og fysisk syge og ikke kan dele værelse. Det kan de ikke få, selv om der er to aflåste værelser i pavillonen, der ikke bruges. – Vi kan ikke få svar på det, siger de.
– Vi vil gerne integrere os i det danske samfund. Vi er meget taknemmelige for at være her, siger Allan.

Deltag i debatten
Del.