Friskole klar med bud på Allerslev Gl. Skole

0

Bestyrelsen i Allerslev Friskole afleverede mandag et bud på bygningerne på Lejrevej 15.

 

 

ALLERSLEV: Torsdag aften lagde bestyrelsen i Allerslev Friskole, sidste hånd på budmaterialet der mandag afleveres til Lejre Kommune.
Budmaterialet er mere end en beskrivelse af en skoledrøm – Det er en vision om at skabe en ramme der sikrer sammenhængskraft i byen og har positiv effekt for kommunen.
– Vi har en vision om at styrke sammenhængskraften i kommunen ved at starte en friskole, der skal skabe kulturelle og sociale relationer og trivsel hos alle til alle mellem 0 og 100 år, siger Claus Helth fra bestyrelsen.
Temaer som fællesskab, sammenhængskraft i kommunen, bæredygtighed, men også etablering og etablering af arbejdspladser er nogle af temaerne i buddet.
– Der er naturligvis et økonomisk aspekt i salget, man som politiker skal forholde sig til. Vi respekterer, at man har det ansvar, når man er folkevalgt, men har i vores bud søgt at skitsere den gevinst Lejre Kommune som helhed kan forvente ved at vælge et vores projekt, siger Claus Krogh, idémand og bestyrelsesmedlem.
– I bund og grund handler det om at bevare, udvikle, og samle, siger Claus Krogh:
– Bevare en bygning som i hele sit væsen og sjæl, er skabt til at drive skole, bevare børnene i Lejre Kommune, frem for at de vælger skoletilbud uden for Lejre Kommune og dermed bevare arbejdspladser.
– Udvikle stedet ved at være et lokalt kultursted, der i sin skoledrift samarbejder med kommunen i den vision, som Lejre Kommune har om at bygge på borgernes skabekraft, men også være villig til at skabe udvikling, for eksempel ved at give plads til et lægehus, tandlægehus, en børneinstitution eller iværksættervirksomheder.
– Samle funktioner der er brug for i én af de 49 landsbyer Lejre Kommune som landkommune er skabt af ved at samle aktiviteter for borgere fra nul til hundrede år.
– Det handler alt sammen om øjnene, der læser vores bud, siger Claus Krogh:
– Stopper man ved beløbet, eller fristes man som visionær politiker til at tænke stort og langsigtet for Lejre Kommune?

Deltag i debatten
Del.