Flygtningevenner fik 15.000 kroner

0

I sidste uge kiggede Timm Schiander, direktør i Nordea Roskilde, forbi Lindenborg Kro. Med sig havde han en check fra Nordea-fonden.

Af Conny Probst

GEVNINGE: Der var kaffe på kanden og masser af kringle fra den lokale bager, da en gruppe frivillige fra Lejre Flygtningevenner tirsdag formiddag mødtes med Timm Schiander, direktør i Nordea Roskilde – i underetagen på Lindenborg Kro.
Flygtningevennerne, der i efteråret 2016 modtog en bevilling på 19.000 kroner fra Nordea-fonden, var endnu en gang blevet bevilget fondsmidler til flygtningearbejdet, denne gang 15.000 kroner.
– Vores andel af den første donation har vi primært brugt til at arrangere et fodboldstævne, til skovture, forskellige arrangementer her på stedet og til at starte et rytmikhold, fortalte Birgit Albrechtsen, der er en af de frivillige på Lindenborg.
– Vi vil rigtig gerne starte motionshold, kun for kvinder. Vi ved godt, at det ville være godt at få dem til at deltage i de lokale foreninger. Men det får vi dem ikke til i første omgang. De er spændt hårdt op med sprogskole to gange om ugen og med praktik samtidig med, at de skal passe deres børn, siger hun.
– Vi arrangerer lektiecafé hver torsdag formiddag for dem, der går hjemme med børnene, og det er blevet et herligt kvinderum. Pengene skal bruges til noget ekstraordinært, med fokus på kvinder, børn og motion.
Det koster penge at hyre instruktører. Vi vil også gerne have dem til at bruge skoven og nærområdet noget mere.
Kasserer Birthe Errebo fortalte, at hun havde planer om at starte en strikke- og hækleklub – på opfordring fra nogle af stedets kvindelige beboere.

Deltag i debatten
Del.