Flot lyserød lørdag i hele Lejre

0

LEJRE: 25 glade piger nød tre timers yoga fredag aften i Hvalsø og cirka 130 glade børn og voksne fik sved på panden til Fredagsfræs i Gevninge. Så var lyserød lørdag skudt i gang.
Lørdag trodsede cirka 30 seje vandrere vejret og fik en god men ret våd travetur i Bidstrupskovene og 11 familier mødte op med deres hunde til en god tur med vovserne i Kirke Hyllinge.
Samtidig blev der danset Zumba i Sæby og andre nød en blid yoga i Lejre.
Så selv om vejret ikke viste sig fra sin mest charmerende side, så var Lyserød Lørdag-arrangementerne til fordel for ’Støt Brysterne’-kampagnen en succes.
Arrangørerne takker de mange sponsorer og frivillige, der gjorde arrangementet mulig.
Hele overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.
Støt Brysterne kampagnen løber hvert år i oktober måned.
Hvert år byder kampagnen på en masse aktiviteter, der alle sætter fokus på og indsamler penge til brystkræftsagen.
Man regner med at antallet af brystkræft tilfælde vil stige. Det anslås, at man vil se en stigning på cirka 277 flere nye kræfttilfælde årligt, fra 4.686 tilfælde til 4.963 nye tilfælde årligt i 2020-2024. Det skyldes dog væsentligst, at befolkningen i gennemsnit bliver ældre og befolkningstallet stiger. Dødeligheden regner man med vil fortsætte med at falde, blandt andet på grund af screening, og fordi behandlingen bliver bedre og bedre. I 2020 regner man med, at der vil være 106 færre personer, som dør af brystkræft årligt.
Du kan læse meget mere om ’Støt Brysterne’ på www.cancer.dk/stoetbrysterne/

Deltag i debatten
Del.