Farvel – og tak – til en institution i Hvalsø

0

Der er næppe mange i Hvalsø og omegn, der ikke kender Connie fra postkontoret. Efter mange år bag disken, er hun nu gået på pension.

Af Palle Bruselius

 

HVALSØ: Connie Hansen er for længst blevet en institution i Hvalsø. Skulle man hente pakker, betale regninger, købe frimærker, så kunne man være sikker på, at Connie nok skulle klare det hele med sans for at gøre tingene ordentligt og også med tid til en lille snak.
Nu er hun stoppet. Postkontoret i SuperBrugsen Hvalsø er pr. 1. januar trappet ned til kun at stå for afhentning af pakker, køb af konvolutter, frimærker, labels og kasser. Der kan ikke længere foretages indbetaling af regninger med videre. Connie startede i marts 1981 på det kombinerede postkontor og billetsalg. Hun blev ansat af DSB til dels at passe postkontorets opgaver og sælge billetter etc.
– Det gjorde jeg i virkelig mange år, indtil posten ville ændre stil og begynde at sælge alle mulige andre ting som for eksempel kontorartikler, bamser og en masse andet. Det var der slet ikke plads til på stationen, fortæller Connie, der oprindelig er uddannet kontorassistent med lønningsbogholderi som ansvarsområde.
– Vi skulle have nye lokaler, og det blev løst ved, at vi flyttede ned på Hovedgaden, der, hvor der er dyrlæge nu. På stationen hjalp vi hinanden meget mere. På Hovedgaden skulle vi jo sælge bamser, legetøj og alt muligt ud over at klare alle postforretningerne. Vi var på Hovedgaden i nogle år, indtil vi i maj 2004 flyttede herover i Brugsen.
– Først blev jeg placeret imellem bager og kiosk på meget lidt plads. Det var ikke helt praktisk. Så blev der bygget om, og jeg kom til at stå ved indgangen. Og så fik jeg endelig mit hjørne, hvor jeg har stået lige siden – det var rigtig fint, fortæller Connie videre.
En af de ting, som Connie lægger vægt på, er at tingene skal gøres ordentligt og omhyggeligt. Det er samtidig også en af de ting, som kunderne forbinder med hende. De ved, at tingene bliver gjort, som de skal.
– Alle i byen ved, hvem jeg er, og det er helt fint, synes jeg. Men nu har jeg altså pensionalderen og får nu mere tid til venner og sociale aktiviteter. Jeg er stadig medlem af bestyrelsen og kasserer i antenneforeningen og boligafdelingen, hvor jeg bor. Jeg står også for udlejning af festsalen, hvor jeg bor. Det tager da også lidt af min tid. Jeg har været rigtig glad for at være her. Jeg har fået mange positive tilkendegivelser i forbindelse med min fratræden, slutter Connie.
Det kan Lejre Lokalavis skriver under på. Mens vi fotograferede Connie, kom folk hen og snakkede med hende og sagde tak for indsatsen.
Henrik Schou, butikschef i SuperBrugsen Hvalsø, siger i forbindelse med Connies fratræden:
– Vi vil gerne sige tak for mange gode år og for en kæmpe indsats. Vi kommer virkelig til at savne Connie. Vi har dog en aftale om, at Connie kan komme og hjælpe, hvis det brænder på her i butikken.
Connies fratræden kommer da heller ikke til at gå upåagtet hen. Der afholdes nemlig åbent hus i SuperBrugsen Hvalsø fredag den 12. januar mellem kl. 13:00-16;00. Der er hermed mulighed for at sige farvel og tak til Connie for en stor indsats. SuperBrugsen byder på lidt mad og drikke.

Deltag i debatten
Del.