En meget anderledes uge på Trællerupskolen

0

Du når ikke engang at træde ind på skolens område, før du ser de første opslag om, at du skal lægge din telefon fra dig og være sammen med dine venner.
Sådan var reglerne, da der uge 12 blev afholdt temauge på Trællerupskolen.

TRÆLLERUP: Da du træder ind i hovedindgangen, bliver du mødt af to kofteklædte riddere med drabelige sværd, som er på vej til turnering. Hvis du går op af trappen, oser hele stemningen af seriøst fagligt arbejde.
På Trællerupskolen har eleverne haft temauge med fokus på middelalder, sociale medier og faglighed.
Indskolingens uge har stået i middelalderens tegn. Der har været fokus på det kreative og levede liv med praktiske aktiviteter.
I løbet af ugen har børnene været på to forskellige værksteder, som de selv har valgt. Alt i alt har der været seks værksteder at vælge imellem: Drama og musik, Våbenfremstilling og sværdkamp, Smykker og dragter, Middelalderborge og våbenskjold, Middelaldermad, og Munkekloster.
Fredag før påske blev de færdige produkter vist frem til middelaldermarked, hvor man kunne prøve nogle forskellige aktiviteter.
Skolens dronning, Mette Nørskov, sad i sin borg og slog folket til riddere. Som en overraskelse til eleverne, kom middelalderbandet Moro og spillede og dansede med børnene.

Sociale medier
Mellemtrinnet har arbejdet med temaet ”Mig og de sociale medier”. De har lavet deres egne undersøgelser, der har givet dem indsigt i børns, unges og voksnes forbrug og vaner med sociale medier.
En politimand var forbi med et foredrag om ”grooming” på nettet. Endelig har eleverne også lavet foldebøger med gode råd og tips, samt forskellige andre kreative indslag om at være på, på de sociale medier.
Torsdag aften den 22. marts havde eleverne inviteret deres forældre på besøg, så de kunne lære dem de ting, de selv havde fundet ud af i løbet af ugen.
Alle steder på skolen har eleverne fra 5. og 6. klasse sat aktive opslag op, som får børn og voksne til at tænke over, hvor meget skærmen fanger os alle. Mottoet er ’Kig op’!
De ældste klasser brugte ugen på fagligt arbejde. Nogen har lavet fremlæggelser, og nogen har trænet de kommende afgangsprøver.
Der blev desuden tid til at se og høre Lejre Ungdomsskoles musical ’The Blues Brothers’.

Deltag i debatten
Del.