Duften af humle og malt: D’Øl

0

Lejre er allerede begavet med en række virksomheder, der producerer lokale fødevarer, herunder to prisbelønnede bryggerier. Nu dukker endnu et bryggeri op. Hvad er det folkene bag det vil?

Af Palle Bruselius

 

KASTHOLM: Det har i en årrække været en ofte meget tidskrævende hobby, og det var de fire herrer bag det nye bryggeri i Lejre Kommune tilfredse med ganske længe.
De fire er måske bedre kendt som Midtsjællands Håndbryggerlaug og ved mange arrangementer, herunder Hvalsø Kulturnat, Lejre Høstfestival samt mange andre lejligheder , har de medvirket med en stand, hvor man kunne smage på det øl, som bryggerlauget havde puslet om.
Ligeledes har man stået for en række ølsmagningsarrangementer – senest fredag i sidste uge, hvor det nye bryggeri havde sin urpremiere.
– Folk fortæller ved øl-smagningerne, at de kommer lige så meget for at høre på os og opleve vores entusiasme, siger Michael Wurm Pedersen.
Bag projektet står fire ølentusiaster: Michael Wurm Pedersen, Thomas Rasmussen, Daniel Martinez og Frank Gemynte.
Thomas Rasmussen er ingeniør og projektleder – Michael Wurm Pedersen er miljørådgiver i DJ Miljø og Geoteknik – Daniel Martinez er filmklipper og driver sit eget firma. Han har blandt andet klippet for DRs ’Historien om Danmark’ og Frank Gemynte arbejder som tekniker på tandlægeudstyr.

 

Ideen bag bryggeriet
Ideen til at lave et kommercielt bryggeri opstod ved en tur til Ejby Ådal, hvor der skulle samles forskellige urter til den næste produktion af øl i bryggerlauget.
– Vi sad på en bænk og kiggede ud over vandet og blev enige om, at det vi lavede burde have et bredere publikum. Og så tog det fart, fortæller Michael Wurm Pedersen, der en af de fire håndbryggere, der nu sætter handling bag ideen.
– Frank og jeg havde lige vundet en medalje i DM i Håndbryg i 2016, og vi vandt to medaljer i DM i i 2017. Det gav lidt ekstra rygstøtte. Så fandt vi et lokale hos Vagn på Osmosevej 10 i Kastholm mellem Osted og Særløse.
– Det har en rigtig fin beliggenhed. Her er meget smukt, siger Michael Wurm Pedersen.
Ideen er, at folk kan besøge bryggeriet og købe lidt ind og så spise picnic ved Åmosen, der ligger lige bag bryggeriet, med kurve med brød, ost, pålæg med videre, leveret af kokken Gunnar Gunnarsson.
– Kombinationen af godt håndværksøl og den smukke natur, som folk kan sidde og nyde, er da fantastisk. Det skal være en oplevelse at komme her.
Bryggeriet åbner officielt i januar 2018. Der afholdes en åbningsreception i februar. De fire bryggere arbejder på livet løs med at gøre lokalerne helt klar.
Bryggeriets butik skal holde åbent hver fredag eftermiddag samt lørdag. Der blier også brygget om lørdagen samtidig med at butikken er åben.
– Ved markederne oplever vi, at folk synes, at processen er spændende også. Her kan de så komme lidt tættere på, fortæller Michael Wurm Pedersen.
Bryggeriet er blevet døbt D’Øl, og de forskellige bryg vil følge denne linje af navngivning tæt – altså for eksempel D’Bock, D’Pilsner etc. Bryggeriet har i øvrigt også forskellige slags merchandise på vej.
– D’Øl var oprindeligt Daniels forslag, og vi andre kunne godt lide det, så sådan blev det.
Drivkraften bag bryggeriet er ikke til at tage fejl af:
– Vi er totalt nørder med øl, slutter Michael Wurm Pedersen.

Deltag i debatten
Del.