DEBAT: Sponsorerne ønsker at støtte foreningerne – ikke kommunen

0

LÆSERBREV
Af Jens P. Andersen
Formand, Osted Idrætsforening

Osted Idrætsforening og Osted Gymnastikforening har mistet 90.000 kroner om året.
Siden 2001 har Osted Idrætsforening og Osted Gymnastikforening solgt sponsor skilte i Ostedhallen, det har indbragt foreningerne cirka 90.000 kroner årligt. Det er mange penge, som foreningerne nu går glip af. Det er penge, vi har kunne bruge til oplevelser for børn og unge, der har været på rejser og stævner i ind- og udlandet. Det er også penge, vi har brugt til træner- og lederuddannelse for trænere, der træner børn og unge.
I 12 år har vi kunne betale førstehjælpskursus, med kursus i brug af hjertestarter. Det det er for alle foreningens trænere og ledere.
Kort sagt, penge, vi har fået ind fra sponsorskiltene, er gået til rigtig mange nyttige ting for børn og unges til rejser samt til uddannelse.
Foreningerne, der er tilknyttet Ostedhallen, vil meget gerne gøre det arbejde, hvor frivillige idrætsledere sælger sponsorskilte til hallen, og at pengene bliver i foreningerne.
Hvorfor skal alle haller i kommunen være ens. Der er foreninger/brugerråd, som ikke ønsker at lave det arbejde, så skal de heller ikke have penge, men der hvor foreningerne vil lave noget frivilligt arbejde, skal de også have pengene.
Sponsorerne – de erhvervsdrivende i Osted opsiger deres sponsorskilte i hallen på grund af at pengene går til kommunen de ønsker at støtte foreningerne, ikke kommunen.
Osted Idrætsforening støtter fuldt og helt op om det læserbrev Søren Bo Hansen fra Bramsnæsvighallens brugerråd havde i avisen i sidste uge. Vi ved også, at Trælleruphallen står bag vores tanker. Der er tre haller i Lejre Kommune, der ikke har reklameskilte, det er Såby-, Lejre- og Glim-hallerne. Der to haller tilbage, det er Hvalsø- og Kirke Hyllinge, som har reklameskilte. I Hvalsøhallen ønsker foreningerne ikke at sælge sponsorskilte.
Så er mit spørgsmål igen, hvorfor skal alle haller i Lejre Kommune være ens, når flertal af foreninger og brugerråd omkring hallerne ønsker det på en anden måde? Sponsorerne ønsker det også på en anden måde, og det er dem som betaler.
Lejre Kommune kunne spare mange penge på opkrævning og administration af sponsorskilte. Der sidder en ledende halinspektør og ajourfører, sender det videre til opkrævningskontorer, der sender regninger ud. Der skal i nogle tilfælde rykkes for pengene, der skal meldes tilbage til ledende halinspektør. Alt dette arbejde vil de frivillige ledere i foreningerne gøre ganske gratis, hvis foreningerne får pengene for reklameskiltene, som vi har fået siden 2001.
Vi håber, at Kommunalbestyrelse på deres møde den 27. februar kan se at dette går rigtigt meget ud over foreningerne i Lejre Kommune, og at der må laves en afgørelse, så det gavner foreningerne.

Deltag i debatten
Del.