DEBAT: Skydecenter i Vester Saaby – Nej tak

0

LÆSERBREV
Af Marianne Gullbrand
Snerlevænget 2, Vester Saaby

 

Som borger i Lejre kommune, nærmere bestemt Vester Saaby, går mine tanker pt. på hvordan livet i vores lille stille landsby vil blive hvis det projekt der er på tegnebrættet lige nu bliver en realitet. Hvad er det så det. der kan få os i Vester Saaby til at ligge søvnløse, jo det er et skydebane projekt, ikke bare et hvilket som helst skydebaneprojekt, men Danmarks Største skydebane anlæg, der vil blive en del større end selve vores lille fredelige landsby, der rummer omkring 200 husstande.
Skal den fuglekvidder jeg nu vågner op til blive erstattet af kuglelarm, skal den skov jeg flittigt går ture i blive tom for dyr, der bliver skræmt væk, hvad med det fantastiske drikkevand der kommer ud af vandhanen, bliver det nu forurenet, når der kommer til at ligge jorddeponi og skydebane oven på vores drikkevandsdepot, og skal stilheden på terrassen en stille sommeraften eller weekend dag blive erstattet af nytårsaften 24-7-365, hvad med vejnettet i byen og vores børn der bevæger sig rundt på vejnettet, og jeg kan blive ved og ved og ved, med argumenter for, hvorfor vi ikke vil have en skydebane i Vester Saaby.
De kan ikke lokke os med, at gården er lukket, at griselugten er væk, at fluerne og skadedyr forsvinder, for der er ingen i Vester Saaby, der har skrevet under på deres skøde uden at vide at der lå en gård i byen, eller flere gårde for dem der har boet i byen rigtig længe, og gården/gårdene var netop en del af vores landsbyidyl, en del af det, vi købte, da vi flyttede til byen.
Kære alle lokalpolitikere, som borger i Vester Saaby er jeg nødt til at benytte mig af det kommende kommunalvalg, og derfor spørger jeg nu åbent alle politikere fra alle partier der stiller op til kommunalvalget i Lejre Kommune, hvad vil I gøre for os beboere i Vester Saaby, hvordan vil I se på et måske kommende skydecenter der vil være alt ødelæggende for vores lille landsby?
Vi har mange gange før hørt løfter i en valgkamp som man efter valget er gået direkte imod, vi har også hørt sætningen ”nu skal jeg jo være ærlig og ikke tale som en politiker” – så kære politikere og politiske partier, hvordan vil I sikre os at skydebaneprojektet i Vester Saaby ikke bliver en realitet, at larm, jorddeponi og en kæmpe pengemaskine ikke kommer til at ødelægge vores landsby idyl?

Deltag i debatten
Del.