DEBAT: Lokallister til kommunalvalget

0

LÆSERBREV
Af Grethe Saabye ( C ), Borgmesterkandidat til KV17 i Lejre Kommune

 

Kære Niels, Jesper, Bjarke – lokallister til kommunalvalget:
Jeg ville ønske, at vi i Vores Sted kunne bruge vores kræfter på ikke at slå hinanden i hovedet og konkurrere om, hvem der får hvad og har ret til hvad.
Hvis vi i stedet samarbejder, fokuserer på hinandens styrker og sammen gør vores fælles kage større, kan vi få langt mere og bedre kvalitet for de penge, der altid vil være begrænsede.
Forleden dag fik ”Mols i udvikling” Landdistriktsprisens 2. præmie for et utroligt spændende projekt, som vi kan lære af. Ved prisuddelingen blev følgende sagt som motivation for anerkendelsen:
”Mols i udvikling” er et lokalsamfund, der på forbilledlig vis har taget klyngetanken til sig. Der er skabt fællesskab og samarbejde på tværs af landsbyer, generationer og interesser. Landsbyer kan have tendens til at lukke sig om sig selv, men med klyngekonstellationen ”Mols i udvikling” har lokalsamfundet her tvært imod rakt ud og organiseret sig på tværs af hele området. Det kan lede til et bæredygtigt lokalområde – også på sigt. ”Mols i udvikling” sætter et stærkt eksempel til efterfølgelse for, hvordan et løft kan ske på basis af de stærke lokale kræfters indsats”.
Jeg ville ønske, at vi kunne se Vores Sted som levende forskellige landsbyer, ikke hver for sig men i et fællesskab. Jeg bryder mig ikke om det der ”dem og os”. Det bliver vi hverken rigere eller mere livskraftige af.
Prøv at se på vores kommune som en klynge af unikke landsbyer og steder, der kan supplere hinanden i stedet for at konkurrere. Konkurrencen udefra er rigelig.
Hvis I har lyst, så kig her http://molsiudvikling.dk/. Prøv engang og se, hvordan de smarte molboer er ved at flytte sig fra ”fjendskab til fællesskab”.

Deltag i debatten
Del.