DEBAT: Fælles nyttehaver på Lavringe Jord i Lejre

0

LÆSERBREV
Af Per Nørgård
Munkedammen 17, Lejre

Den åbne forening Lavringe Jord har forpagtet 22 ha landbrugsjord af Lejre Kommune – en helt fantastisk plet syd for Allerslev, fra Lejrevej ned til Lavringe Å. Området skal bruges til at afprøve nye former for fællesskaber mellem professionelle og ikke-professionelle, som forener landbrug, bæredygtighed, biodiversitet og rekreative formål. Der er landbrugspligt på det meste af området, og jorden skal naturligvis dyrkes økologisk. Det er Johanne Schimming fra gården Hegnsholdt, der har taget initiativ til dette spændende projekt, i tråd med Lejre Kommunes vision ’Vores Sted’.
En af aktiviteterne på området er Lavringe Nyttehaver, hvor man sammen vil opdyrke cirka 1 ha af den frodigste muld. Du kan enten få dit eget lod, hvor du kan udleve dine egne drømme, eller du kan være med til at dyrke en fælles nyttehave, hvor man yder og nyder efter evne og behov. De professionelle hjælper gerne med råd og vejledning, så alle kommer godt i gang.
Nyttehaverne vil meget gerne være flere – især til den fælles nyttehave. Hvis du har lyst til at være med i dette hyggelige og spændende fællesskab, så kontakt Per Nørgård på 5164 7468 – eller mød op til fælles arbejdsdag på jorden søndag den 5. maj kl 9:00. Det koster 650 kroner om året at være med. Til gengæld får du al den motion og frisk luft, du har behov for, alle de friske og smagsfulde grøntsager, du kan spise, og al det hyggelige fællesskab, du har lyst at deltage i – og så støtter du samtidig et fantastisk projekt.

Deltag i debatten
Del.