Byens Dag 2018

0

Du har måske hørt om det. Vores Hvalsø og Bysamarbejdet Hvalsø: En masse lokale borgere, ildsjæle og foreninger i Hvalsø, der sammen med kommunen arbejder på at forbedre bymidten. Men hvad sker der egentlig? Og hvilke muligheder skaber det for dig?

 

KIRKE HVALSØ: Du kan høre meget mere om dette i Bibliotekshaven søndag den 19. august fra 13-17:00 – lige ved siden af Biblioteket.
Har du set Søbænken, 1804-pladsen og Hvalpestien? Har du hørt om Kulturstrøget? Hvem sidder i Bysamarbejdet Hvalsø? Ved du, at der snart skal ske en masse i Hovedgaden? Hvad betyder den kommende separatkloakering for Hvalsø? Er det dem, som lever i Hvalsø, der skal være med til at skabe en de bedste løsninger? Og hvad er din rolle og dine muligheder for at skabe den by, du gerne vil leve i?
Alt det kan du blive klogere på i Bibliotekshaven på Byens Dag. Byens Dag er en del af områdefornyelsen af Hvalsø Bymidte, der frem mod 2021 arbejder helhedsorienteret med at sætte en positiv udvikling i gang i bymidten.
Klokken 13:00 bydes der velkommen til dagen. Du får en introduktion til områdefornyelsen og repræsentanterne i Bysamarbejdet Hvalsø præsenterer sig selv og fortæller om deres engagement, passioner og projekter. Klokken 14:00 inviteres alle med på en gå-rundt-tur i bymidten, hvor du kan se og høre om områdefornyelsens forskellige projekter – fortalt af dem, der arbejder med dem.
Kl. 15:30 åbner byens langbord, hvor der tages fat på samtalen omkring det gode bysamarbejde, fremtidens Hovedgade og den kommende separatkloakering. Der vil være kold saft til de tørstige, og grillen vil syde med pølser og brød til sultne maver.

Børn, unge og børnefamilier
Når man inviterer til arrangementer om byudvikling, så er interessen ofte størst blandt byens mere modne borgere.
På Byens Dag vil arrangørerne også gerne have byens børn, unge og deres travle forældre med, for Kirke Hvalsø er også deres by. Derfor er Bibliotekshaven fuld af børn på dagen – det sørger Foreningen af hjemmepassede børn for med hygge og åbent kæmpe-sæbeboble-værksted for alle.
Ungdomsskolen ruller ind med skatebording og parkour for de lidt ældre samt tegninger af drømmescenarier for fremtidens Hvalsø med kridt på Skolevej. Alt det og meget andet sker der på Byens Dag 2018.

Deltag i debatten
Del.