Brøndby IF besøgte Hvalsø IF

0

En tirsdag aften i silende regn på træningsbanen i Hvalsø lyder ikke som en mindeværdig oplevelse, men det var lige netop, hvad det var for Hvalsø IFs U9-U14 piger, da Brøndby IF’s elitekvinder gæstede Hvalsø IF Fodbold tirsdag aften den 5. april.

 

HVALSØ: Brøndby IF gæstede Hvalsø IF med hele seks spillere fra deres førsteholdstrup samt målmandstræner og sportschef, og der blev taget godt imod gæsterne med æresport af HIFs piger, da Brøndby kom ind på banen.
Størstedelen af Hvalsøs piger var mødt op til træning denne dag, og de 52 piger blev delt op i fem grupper, der herefter på skift lavede forskellige øvelser under kyndig vejledning af Brøndby-spillerne.
Der blev trænet afslutninger, driblinger, pasninger og også målpigerne fik en god omgang træning.
Vejret var bestemt ikke med os denne aften, men det lod pigerne sig ikke mærke med, og de var dybt koncentrerede og i godt humør hele vejen igennem en god times træning.
– Der skal også lyde en stor ros til Brøndby spillerne, der var rigtig gode til at håndtere træningen, svare på spørgsmål og snakke med vores piger både under og efter træningen, fortæller Morten B. Jakobsen, holdleder for U12-U13 pigerne.
En af pigerne – Maja – sagde efter træningen:
– De er supersøde, og de roser os rigtig meget.
Efter træningen var der fælles spisning i klubhuset for alle spillere og trænere. Under spisningen fortalte landsholdsspilleren Mia Leth Jans om sin karriere, og Amalie Thestrup om, hvordan en typisk uge forløber i deres liv.
Fodbold for kvinder på højeste plan er helt sikkert kun for dem, der brænder for det og elsker at spille fodbold. Amalie fortalte, at de trænede fire gange om ugen ved siden af arbejde/studie, så en typisk arbejdsdag varede fra kl. 8.00-20.00.
Herudover er der kampe i weekenden, så der er ikke plads til meget udover fodbolden.
Mie fortalte om sin karriere fra lille pigespiller, der spillede med drengene, indtil den fysiske udvikling gjorde, at de ikke kunne klæde om sammen mere.
Herfra skiftede hun til Tårnby og efterfølgende videre til Brøndby, hvor hun spillede en del år som ungdomsspiller, inden hun blev rykket op på 1. holdet.
Det var ikke en succes fra starten, hvor det kneb det med at få spilletid, hvorfor hun skiftede til BSF, hvor hun kunne udvikle sig. Herefter gik turen tilbage til Brøndby, hvor hun nu har spillet i halvandet år. Undervejs har hun været inde omkring ungdomslandshold og har nu også etableret sig som forsvarsspiller på A-landsholdet.
Pigerne fik også mulighed for at stille spørgsmål til spillerne, og det blev til mange spørgsmål.
På spørgsmålet om, hvordan man bliver en god forsvarsspiller, svarede Mie: ’Smadre alle dem der står i vejen’, og den kontante og lidt uventede udmelding vagte stor begejstring.
Mie uddybede dog også, at det gjaldt om hver gang at træne seriøst og hele tiden fokusere på, hvad du gerne ville være bedre til og så øve det.
– Aldrig før har vi set 50 piger sidde helt stille i så lang tid og lytte, så ingen tvivl om pigerne synes, at det var sjovt at møde og snakke med nogle spillere, der har nået deres drømme om at spille fodbold på højeste niveau for Danmarks bedste klubhold og landsholdet. Det blev en rigtig dejlig aften i Hvalsø IF Fodbold, og en god optakt til forårssæsonen, der starter lige om lidt, siger Morten B. Jakobsen.

Deltag i debatten
Del.