Borgere i 4320 Lejre køber flest varer på nettet

0

Det kan godt være at PostNord har problemer med den hurtigt faldende mængde af breve, men mængden af pakker fejler ifølge Post Nord bestemt ikke noget. Både de og deres konkurrenter har travlt på pakkeområdet – også i Lejre-området.

LEJRE: I 4320 Lejre køber borgerne åbenbart temmelig mange via nettet. Nye tal fra PostNord viser nemlig, at 4320 Lejre lægger sig forrest som det postdistrikt i Lejre Kommune, der modtager flest pakker pr. husstand via PostNord. Hele 11,1 pakker har posten i gennemsnit leveret til hver husstand i 4320 Lejre i 2017. Postnummeret omfatter både Lejre By og Osted, to af kommunens største byer, og det er formentlig netop dette, der er årsagen til førstepladsen hos PostNord. Det er sandsynligt, at tendensen er den samme hos pakkeleverandører såsom DHL og GLS.
– Vi kan se, at flere og flere danskere handler på nettet, fordi det er nemt og bekvemt i en travl hverdag. De har i den grad taget nethandlen til sig i Lejre, hvor vores pakkebude leverer ekstraordinært mange pakker, siger Jørgen Fischer, e-handelsrådgiver hos PostNord.
Til sammenligning modtog borgerne i eksempelvis 4330 Hvalsø (Kirke Hvalsø og Vester Saaby) og 4070 Kirke Hyllinge (Kirke Hyllinge, Ejby, Lyndby, St. Karleby, Ll. Karleby, Biltris, Sæby, Gershøj, Kyndeløse) henholdsvis 10,7 og 9,4 pakker i gennemsnit pr. husstand sidste år.
Når danskerne køber via nettet, er det vigtigt, at leveringen sker hurtigt og sikkert. Det viser PostNords seneste undersøgelse af danskernes e-handel.
– Tre ud af fire danskere forventer at få deres vare senest to dage efter, de har bestilt den i netbutikken. Og ni ud af 10 selv vil bestemme, hvordan og hvor de får leveret varen og ønsker for eksempel at kunne vælge imellem levering til døren, et aftalt sted på bopælen eller på posthuset i supermarkedet, så man kan hente pakken, mens man alligevel er ude og handle, siger Jørgen Fischer.
Danskernes nethandel er de senere år steget med tocifrede tal. Det har blandt andet medført, at PostNord løbende har åbnet flere hundrede nye posthuse i supermarkeder over hele landet med lange åbningstider, indført Modtagerflex-ordningen, hvor man kan få sin pakke på bopælen, selvom man ikke er hjemme, samt lanceret en ny app, der gør det lettere at få seneste nyt om sin pakke.
PostNord er dog langt fra alene om, at have fået travlt med levering af pakker. Virksomheder som for eksempel GLS har også fået vokseværk og har åbnet en lang række ud- og indleveringssteder rundt omkring i Danmark – også i Lejre Kommune, herunder et i Lejre by og hele to i Osted.
Også andre aktører er på markedet, så konkurrencen om kunder i såvel 4320 Lejre som i resten af landet er benhård.

Deltag i debatten
Del.