BørneMobilen tager ud til eleverne i Lejre Kommune

0

Kæresteproblemer? Drillerier? Sexmobning på nettet? Nu kommer ”BørneMobilen” til Lejre Kommune for at gøre børnene opmærksomme på, at de altid har en linje til én, der lytter.

Af Palle Bruselius

LEJRE KOMMUNE: Utroligt mange børn står alene med deres problemer.
Det har man kunnet mærke hos BørneTelefonen hos Børns Vilkår. Her har man nemlig hvert år mere end 50.000 samtaler med børn og unge, som får hjælp med små og store ting, herunder kæresteproblemer, ensomhed og overgreb.
Nu er BørneTelefonen også blevet sat på hjul, i form af BørneMobilen. Meningen er at møde børnene dér, hvor de er.
I løbet af marts og april kommer BørneMobilen ud til børnene på alle folkeskolerne i Lejre Kommune.
BørneMobilen kom indledningsvis til SuperBrugsen Hvalsø, fredag den 9. marts mellem, hvor man opholdt sig mellem kl. 14:00 og 17:00.
Her kunne forældre og andre nysgerrige få et indblik i, hvad børn i Danmark kontakter BørneTelefonen om.
I den kommende tid tager BørneMobilen på besøg hos eleverne i 4.-8. klasse for at udbrede kendskabet til BørneTelefonen. På skolerne vil børnene gennem forskellige aktiviteter og øvelser blive oplyst om deres rettigheder og mulighederne for at søge hjælp, når livet er svært.
Børns Vilkår og TrygFonden har siden 2008 samarbejdet om at hjælpe stadig flere børn i Danmark via BørneTelefonen. BørneMobilen er en del af dette samarbejde.
– Med BørneMobilen vil vi også komme i kontakt med børn, som normalt ikke bruger BørneTelefonen. Det giver os mulighed for at hjælpe flere, samtidig med at det kan give os endnu større viden om, hvad der rører sig i børnenes liv. Når vi ved det, kan vi blive endnu bedre til at tale børnenes sag, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.
– Børnene har hele tiden haft en linje til én, der lytter. Nu kommer BørneTelefonen ud til børnene, så de kan sætte ansigt på rådgivningen og få et indblik i, hvilke problemer andre børn har. Det kan styrke dem i at tale højt om små og store ting, der fylder i hverdagen, siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.
BørneMobilens besøg på folkeskolerne i Lejre Kommune afvikles således:
13. marts – Osted Skole
14. marts -Trællerupskolen og Firkløverskolen
15. og 16. marts – Hvalsø Skole
20. og 21. marts – Allerslev Skole
22. marts – Kirke Hyllinge Skole
23. marts – Kirke Saaby Skole
10. marts – Bramsnæsvigskolen

Deltag i debatten
Del.