Beboere: Farten på Roskildevej skal ned

0

En gruppe borgere, der bor på Roskildevej i Kirke Hvalsø, er godt og grundigt trætte af, hvad de betegner som den generelt alt for høje fart på vejen. Derfor har de indsamlet og afleveret en stak underskrifter til kommunen. Nu håber de, at det vil give et godt resultat, helst inden der sker alvorlige ulykker.

Af Palle Bruselius

KIRKE HVALSØ: – Vi føler os utrygge som voksne ligesom vi hele tiden har den evige angst for om der sker noget med børnene, siger Mette Mayfair, der er en af initiativtagerne til underskriftindsamlingen. Gruppen bag består af fire mennesker.
– Politiets fartmålere kan folk jo se på lang afstand, så det er næppe en retvisende måling, de vil kunne foretage, med mindre de flytter en fartmåler lidt i skjul på en af grundene langs vejen, siger Mette Mayfair.
Der var søndag indsamlet i alt 52 underskrifter på Roskildevej og sidevejene. Indsamlingen har stået på i kort tid, og området er begrænset. Et af problemerne er, at bilister og andre trafikanter, der vil ud fra sidevejene Lindevej, Elmevej Solvænget og Buskevej især i myldretiderne har svært ved at komme ud på Roskildevej, netop fordi farten her ofte er høj. Parkeringsforholdene ved apoteket volder ligeledes ofte problemer.
– Vi har talt med mange, og der har været lutter positive tilkendegivelser. Også skraldefolkene føler sig utrygge. I virkeligheden er det jo ikke så svært: Bare folk ville overholde fartgrænsen, så ville mange af problemerne forsvinde. Nr. 10 har fået en bil igennem forhaven. Derfor har de stensætning foran grunden nu. Bilisterne respekterer generelt ikke fodgængerfeltet. Det er et alvorligt problem. Det gør det svært at krydse vejbanen der. Det er også svært at krydse ved plejehjemmet, det vil sige svært at krydse fra cykelstien. Det ville være godt med fartdæmpning. Flere chikaner/fartdæmpere på Roskildevej ville helt sikkert hjælpe på farten.
– Man skulle tro, at motorvejen starter ved apoteket.

Deltag i debatten
Del.