Alternativet vil ikke støtte et rent borgerligt flertal

0

I en medlemsundersøgelse har Alternativets medlemmer givet kandidaterne en overordnet retning, men også handlefrihed. Partiets medlemmer ønsker således ikke at støtte et rent borgerligt flertal.

 

Af Palle Bruselius

 

KOMMUNALVALG: Alternativet i Lejre har gennemført afsluttet en medlemsundersøgelse, der skulle afdække de i alt 56 medlemmers holdninger til, hvordan Alternativets kandidater bør agere under og efter valgnatten, såfremt disse bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.
Medlemmerne blev blandt andet spurgt om deres foretrukne borgmesterkandidater og de foretrukne partier i en fremtidig flertalsgruppe, der indeholder Alternativets mandater.
– Vi har valgt at spørge vores medlemmer, da vi grundlæggende tror på, at flere ved mere. Vi har også et behov for at danne os overblikket over medlemmernes forventninger, da vi har fået flere signaler om, at det er vigtigt at vide, hvor vi står, inden krydset sættes den 21. november, forklarer forperson og kandidat til kommunalvalget, Carsten Teichert.
Den foretagne undersøgelse peger blandt andet på, at Alternativets medlemmer foretrækker en borgmester, der deler Alternativets holdninger til blandt andet miljø- og klimapolitik, familiepolitik og socialpolitik. Her er partiet betydeligt tættere på rød blok end på blå blok.
Oven i dette ønsker mange af medlemmerne også, at Alternativet skal indgå i en flertalsgruppe med SF og Socialdemokratiet.
I forbindelse med spørgsmålet om foretrukne borgmesterkandidater, har Ulla Jensen, der er spidskandidat for Alternativet, ikke uventet den største opbakning fra medlemmerne. Hun stiller sig dog lidt mere åbent til dette.
– Jeg har ikke ambition om at blive borgmester. Jeg tolker svaret fra medlemmerne således, at de giver os nogle handlemuligheder i spørgsmålet om borgmesterposten og en vis frihed til at forsøge at få gennemført så meget Alternativ politik som muligt, siger Ulla Jensen.
– Jeg synes helt klart, at medlemmerne har givet os en retning, og det tager vi selvfølgelig meget seriøst. Vi har på baggrund af undersøgelsen besluttet at garantere forud for valget, at Alternativets mandater ikke bliver brugt til at støtte et rent borgerligt flertal.

Deltag i debatten
Del.