Aktiv Sundhedsdag

0

Sjov Senior Motion arrangerer i samarbejde med Lejre Kommune og DGI Aktiv sundhedsdag med idrætsforeningernes aktivitetstilbud til seniorer i dagtimerne og patientforeningernes information om deres aktiviteter

KIRKE HVALSØ: Det går løs tirsdag den 8. maj i Hvalsøhallerne fra kl. 10:00 til 15:00. Her kan man skifte mellem foreningernes aktiviteter, finde information, stille spørgsmål, se og prøve aktiviteterne. Har du mod på at få målt din sundhedstilstand? Patientforeninger står klar til at informere om netop deres aktiviteter og eventuelt måle eksempelvis blodtryk. Du kan også få en snak om din body age (kropsalder) og meget mere. Tør du?
Patientforeningerne kan give dig de tørre tal på din sundhed og informationer om forskellige lidelser, men også hvordan du kan undgå sygdomme og skavanker eller modvirke en forværring.
I den ene hal, Aktivhallen, og i området omkring Hvalsøhallerne, vil nogle af Lejre Kommunes idrætsforeninger informere om deres aktiviteter for seniorer i dagtimerne, og nogle aktiviteter kan prøves for eksempel bordtennis, linedance, zumba og tennis.
DGI præsenterer en ny senioraktivitet, som hedder pickleball, der spilles med et bat, en såkaldt paddle, og en floorball-lignende bold på en badmintonbane. DGI vil samtidig præsentere projektet ”Den demensvenlige forening”.
Lejre Kommune fortæller om projektet ”Cykling uden alder”, hvor mere mobile borgere er cykelpilot for medborgere, som ikke længere selv kan cykle. Lejre Kommune har flere elektriske rickshaw cykler, hver med plads til to passagerer. Måske har du mulighed for at glæde nogen med en cykeltur en gang i mellem, når det passer i din kalender.
Ved aktiv deltagelse vil egnet påklædning og fodtøj være at foretrække. Der er mulighed for omklædning og et bad, så pak bare tasken.

Hvad siger tallene?
I den anden hal, Sundhedshallen, har patientforeningerne stande. Her kan du få en indikation på, om du er sund og rask, eller om du skal henvises til nabohallen for at dyrke motion. Måske har du en body age (kropsalder), der er langt mindre end din faktiske alder, eller du går med en uopdaget, begyndende diabetes (sukkersyge), som du kan modvirke med idræt og uden medicin. Her i Sundhedshallen vil nogle af Lejre kommunes sygeplejersker og fysioterapeuter vise forskellige aktiviteter med blandt andet såkaldte Moto-fliser, der giver bedre balance og styrker benmusklerne.
Få mere viden om Senior Fitness test, en test bestående af syv funktionstests, der måler fysisk formåen, og prøv om, du kan gennemføre den.
Helbredsprofilen.dk er en hjemmeside iværksat af Region Sjælland, hvor du kan finde viden og redskaber til at håndtere forskellige kroniske sygdomme som eksempelvis gigt, diabetes og KOL både som patient og som pårørende, men siden kan også bruges af behandlere som fysioterapeuter.
Dagen byder også på foredrag og oplæg med relevans til sundhedsdagens omdrejningspunkt. Det foregår i Multirum 1 på første sal.
Borgmesteren åbner
Dagen er arrangeret på initativ af Sjov Senior Motion og i samarbejde med Lejre kommune og DGI Midt- og Vestsjælland med en visison om at få endnu flere aktive seniorer.
Aktiv Sundhedsdag åbnes af Lejres borgmester Carsten Rasmussen kl. 10:00. Kan han fristes til at prøve nogle af aktiviteterne?
Arrangementet er hovedsageligt rettet mod arbejdsfri seniorer på pension, efterløn, førtidspension, fleksjob og lignende ordninger, men alle voksne er velkomne.
Der er gratis adgang til Aktiv Sundhedsdag.
Der kan købes forfriskninger i Hvalsøhallernes café.

Deltag i debatten
Del.