Ældreministeren kom lige forbi Lejre

0

Som en del af sin ”Danmarksturné” kom ældreminister Thyra Frank til Lejre Kommune for at møde nogle af de mange frivillige på Østergaard Aktivitetscenter i Lille Karleby. I løbet af en times tid fik ministeren en omvisning på stedet og en snak med en del af de frivillige.

LILLE KARLEBY: – Vi vil gerne vise ministeren, hvordan det fungerer her i vores kommune, hvor vi kan skabe gode rammer for det store frivillige engagement, der eksisterer her. De frivillige har en kæmpestor betydning for, at man også som ældre borger i Lejre Kommune kan være en del af nogle sociale fællesskaber, hvor man laver en masse forskellige ting sammen, siger borgmester Carsten Rasmussen.
Solen skinnede fra en blå vinterhimmel, da ældreminister Thyra Frank kom på besøg i Lejre Kommune, hvor hun blandt andet ville høre de frivilliges indsats i kommunens aktivitetscentre. Forud for dette havde hun besøgt plejecentret Tre Ege i Jægerspris (Frederikssund Kommune).
På Østergaard Aktivitetscenter i Lille Karleby bød borgmester Carsten Rasmussen ministeren velkommen, og sammen med forskellige grupper af frivillige gik turen rundt i huset.
Her fik ministeren god lejlighed til at hilse på nogle af bridgespillerne, som fortalte om deres hyggelige kortspilaftenener.
På første sal bød mændene på madlavningsholdet ministeren velkommen i køkkenet, der duftede af hjemmelavede frikadeller med stuvet hvidkål og fastelavnsboller til dessert.
Derefter gik turen ind i festsalen, hvor salsa-danserne gav en smagsprøve på deres evne for den latinamerikanske dans med sving i hofterne.
Sidst men ikke mindst hilste ministeren på de garvede billardspillere, som var i gang med dagens dyst ved de grønne borde.
– Det er dejligt at opleve jeres engagement og alt det, der foregår her på jeres aktivitetscenter. Der er ingen tvivl om, at I som frivillige kan være med til at forebygge ensomhed blandt ældre medborgere. I frivillige giver noget af det vigtigste, vi har – nemlig vores tid – til at gøre en forskel for andre. Det beundrer jeg jer for, sagde ældreminister Thyra Frank.
Derefter var det tid til at bryde op. Ministeren takkede for rundvisningen og fik en kurv med ud af døren, indeholdende information om aktivitetscentrenes mange tilbud til ældre medborgere – og en bog om Vores Sted.

FAKTA
Aktivitetscentrene i Lejre Kommune er et samlet tilbud om aktivitet, samvær og motion for efterlønsmodtagere og alle pensionister, som er bosiddende i kommunen.
Indholdet skal skabe sundhed og trivsel, vedligeholdelse af funktionsniveau og give mulighed for etablering og vedligeholdelse af venskaber brugerne imellem.
Formålet er desuden, at tilbuddet organiseres med mest mulig brugerindflydelse, og at indholdet bygges op med frivillige hjælpere, og at hjælpernes kompetencer benyttes som ressource for udvikling af området.
Lejre Kommune har fem aktivitetscentre: I Allerslev, Gevninge, Herslev, Hvalsø og Lille Karleby.
Med cirka 2.000 brugere om ugen er Østergaard Aktivitetscenter det største af kommunens aktivitetscentre.

Deltag i debatten
Del.