62 nye parceller

0

Ejerne af Lejrevej 10 har solgt et 9,5 hektar stort område til HusCompagniet, der vil opføre huse til børnefamilier og seniorvenlige boliger på området. Hvis lokalplanen går glat igennem, håber man på at gå i gang til næste sommer.

 

Af Conny Probst

 

LEJRE BY: I august høstede Anne Palle Christensen og Verner Christensen for sidste gang afgrøder – hvede – på et 9,5 hektar stort areal bag den gård, som de har overtaget efter Anne Palles forældre.
Arealet er solgt til HusCompagniet, der vil udstykke og bygge 62 individuelle boliger på arealet.
– Der er en bronzealderplads i nærheden, så vi har fået arkæolog-undersøgt de nærmeste tre hektar, fortæller Verner Christensen.
– Der skal opføres boliger i forskellige størrelser. Grundene kommer til at ligge på mellem 500 og 1.100 kvadratmeter, så der både er plads til børnefamilier og til ældrekollektiv, fortæller administrerende direktør i HusCompagniet, Martin Ravn-Nielsen.
– Vi anlægger også to søer, grønne områder og gode udearealer til forskellige aktiviteter, så det også bliver en oplevelse at bo her.
Området er dog ikke lokalplanlagt endnu, understreger borgmester Carsten Rasmussen (S).
– HusCompagniet er kommet med et oplæg. Først skal vi i gang med lokalplanforslag og med borgerinddragelsen. Og så skal det hele vedtages politisk. Projektet skal passe ind i den profil, vi har i Lejre Kommune, siger han.
– HusCompagniet bygger 1.500 boliger om året i Danmark og har både egne arkitekter og tegnestuer, fortæller Martin Ravn-Nielsen.
– Jeg bor selv i Roskilde, og vi har længe ledt efter et areal i Lejre. Det er en god by, også for dem der arbejder i Hovedstadsområdet, siger han.
– Det nye boligområde er meget centralt placeret. Der er ikke langt til stationen, hallen, skolen og til indkøb, siger Carsten Rasmussen.
HusCompagniet håber at spaden kan stikkes i jorden til næste sommer.
– Vi skal bygge 62 individuelle boliger. Det bliver et område med et spændende udtryk: I forhold til andre udstykninger, vi har lavet, så bliver der en langt større varians, flere større grunde og en større vægt på det grønne her.
Interesserede købere kan godt blive skrevet op allerede nu, fortæller Martin Ravn-Nielsen. HusCompagniet bygger udelukkende murede huse – ikke træhuse.
– Vi kan imødekomme stort set alle kunders behov. Men det er lokalplanen, der bestemmer det endelige facade-udtryk, understreger han.
Vejføringen bliver fastlagt i forbindelse med lokalplanlægningen.

Deltag i debatten
Del.