30 tryk og to pust

0

Hjerteforeningen Lejre gentager forårets populære kurser i genoplivning.
Kurserne kommer nu til Hvalsø og Kirke Saaby.

 

HVALSØ/KIRKE SONNERUP: Ved et hjertestop er hurtig hjælp altafgørende for chancen for at vende tilbage til livet. Men mange ved ikke, hvordan de skal handle i situationen.
Det gør Hjerteforeningen i Lejre nu noget ved og inviterer til gratis kurser i genoplivning. Her kan du blive klædt på til at hjælpe et medmenneske med hjertestop.
Hjerteforeningen Lejre holdt i april i år to kurser i genoplivning. Kurserne blev hurtigt overtegnet, og derfor gentager Lejre Lokalforening kurserne i november, så flere kan lære at hjælpe ved et hjertestop. Det kommer til at foregå i Hvalsø og i Kirke Sonnerup.
– Årligt rammes cirka 4.000 mennesker af hjertestop. Hurtig hjælp ved et hjertestop er altafgørende for, om den ramte har en chance for at vinde livet tilbage. Hvis et vidne træder til og yder genoplivning, overlever en ud af otte. Derfor inviterer vi til gratis kursus i genoplivning, siger formanden for Hjerteforeningen i Lejre, Grethe Bruun-Møller.
På kurserne lærer du basal genoplivning, og hvordan du bruger en hjertestarter. Tag gerne familie og venner med, for det kunne også være dig, der fik brug for hjælp. Kurserne varer fire timer og består af teori og praktiske øvelser.

 

Kurserne finder sted:
Tirsdag den 7. november kl. 18:00 til 22:00 i Hvalsø Østergadecenter, Østergade 1 i Hvalsø.
Onsdag den 15. november kl. 13:00 til 17:00 i Aktivitetshuset i Kirke Sonnerup, Skolevang 1 i Kirke Sonnerup.
Det er gratis at deltage. Alle er velkomne. Tilmelding er nødvendig efter først-til-mølle princippet.
Du kan tilmelde dig og høre mere hos Grethe Bruun-Møller på 60 60 57 46, mail: gretheskafte@mail.dk
Lejre Kommune støtter kurserne økonomisk med §18-midler.
Du kan læse meget mere om Hjerteforeningens arbejde på www.hjerteforeningen.dk.

Foto: Hjerteforeningen/Stefan Kristensen.

Deltag i debatten
Del.